Paroxetine

  • #1

    Goedemorgen,

    Ik slik al ruim één jaar paroxetine (20mg). In overleg met mijn huisarts ben ik gaan afbouwen met 1mg per week minder. Ik slik een pil van 10mg en een drankje waar ik elke week minder van neem.

    Ik zit nu op 17mg. Morgen ga ik naar 16mg. Ik slik de medicijnen voor hyperventilatie. Waarbij de focus enorm lag op mijn ademhaling. Nu ging het erg goed. Ik ben inmiddels drie weken aan het afbouwen en merk dat ik nu wel weer klachten krijg. Een beetje dezelfde klachten als toen ik begon dat het de problemen in eerste instantie vergroot. Kan het zijn dat dit hoort bij de afkickverschijnselen?

    Wellicht heeft dit een andere oorzaak en moet mijn lichaam ontzettend wennen aan de aangepaste hoeveelheid. Ik heb begrepen dat het erg lastig is om van paroxetine af te komen namelijk.

    Reageer
    #2

    Hoi B.

    Goed dat je aan het afbouwen bent. Heb je in dat jaar ook wel op een andere manier gewerkt aan de hyperventilatie?

    Zelf zit ik ook in afbouwtraject van de paroxetine. Ben begonnen vanaf 60 mg. 2 mg per week minder en ook icm de suspensie (seroxat). Op dit moment zit ik op 8 mg. Eerlijk gezegd heb ik tot nu toe geen reden tot klagen gehad.

    Groeten

    Schorpioen 71

    Reageer
    #3

    Bedankt voor je antwoord. Ja, ik heb ademhalingstraining gehad, maar dat hielp voor geen meter. Merk dat de paroxetine wel hielp. Ik snap nog steeds niet waar het vandaan komt. Heb ook bij een psycholoog gelopen, maar ook dat werkt niet.

    Dokter zegt dat het paniek / angst is, maar zo ervaar ik het niet. Ik heb wel als het er is soms angst dat het weer blijft. Maar 20mg paroxetine zorgde ervoor dat het prima onderdrukt werd. Bij mij lijkt die 3 a 4mg echter wel verschil te maken. Ook hier geen idee hoe het kan.

    Reageer
    #4

    Het zouden onttrekkingsverschijnselen kunnen zijn. Blijft heftig spul die paroxetine

    Reageer
    #5

    Dat is dus ook hetgeen waar ik naar zoek. Wat is het? Ik kan m'n vinger er niet op leggen. Ging zo goed gedurende de tijd van 20mg en nu scheelt het slechts 4mg en het is aan het verslechteren. Vraag mij af of je hier dan doorheen moet of toch terug moet naar de 20mg. Maar je lichaam moet hoe dan ook wennen aan de nieuwe dosering.

    Reageer
    #6

    Hyperventilatieklachten kunnen deels samenhangen met onzekerheid en perfectionisme maar ook met je bloedsuikerspiegel en tekorten aan voedingsstoffen, waardoor hormonen en neurotransmitters ontregeld kunnen raken. Belangrijk is om te zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Beter dus geen losse koolhydraten als een stuk fruit. Beter dat ook combineren met eiwit en vet. Histaminerijke voedingsmiddelen kunnen ook klachten uitlokken, omdat ze helpen adrenaline in je lichaam vrij te maken. Allerlei vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren kunnen meehelpen hormonen en neurotransmitters in balans te krijgen.

    Door gebruik van antidepressiva wordt de heropname van serotonine afgeremd, waardoor je lichaam het afleert om zelf die stofjes aan te maken. Daardoor ook verminderde aanmaak van melatonine, wat weer verstoring geeft van andere hormonen. Ook zorgen medicijnen voor verlies aan vitaminen en mineralen. Antidepressiva aan onder andere magnesium, Q10 en vitamine B. Een orthomoleculair therapeut zou je kunnen ondersteunen. Wel goed naar jezelf blijven luisteren. Niet zomaar ineens stoppen met medicatie, ook al vindt de ander dat je dat zou moeten.

    Reageer
    #7

    Bin het aanpassen van de dosis zal je lichaam telkens weer moeten wennen....

    Reageer
    #8

    Geldt dat ook voor 1mg? Klachten lijken namelijk volledig terug te komen. Ook de depressieve gedachten.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Misschien 1 mg per 2 weken afbouwen?

    Reageer
    #10

    Dat is helaas ook mogelijk

    Reageer
    #11

    Helaas??

    Reageer
    #12

    Oh, was te snel....snap het?

    Reageer
    #13

    Klachten 'kun' je altijd krijgen. Of je nou afbouwt met 2, 1 of een halve mg. Wat mijn ervaring is, nu nadat ik ruim 2 jaar geleden ben afgekomen van efexor 75, ik lk probeer om juist de focus iets minder op mijn lichaam te leggen, of een verklaring te zoeken. Afkicken was bij mij dan ook echt een kwestie van 'knop om en gaan'.

    Soms heb ik nog wel eens een verdwaalde brainzap, dit gebeurt dan meestal in de avond. Dan ga ik maar gewoon naar bed, morgen weer een nieuwe dag.

    Reageer
Reageer op: Paroxetine


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief