Ritalin

  • #1

    Goeden dag
    Ben een jongen van 21 jaar

    Heb van mijn 15 tot 18 ritalin gebruikt toen ik daar mee stopten viel ik oppeebs enorm af en voelde ik me raar deprisief zou ik het niet willen noemen. Nu 3 maanden geleden zou ik er weer mee. Beginnen omdat dat beter voor mijn studie zou wezen maar helaas ging die niet door. heb in totaal dus 1,5 maand geslikt nu kleine handerhalf maand later voel ik me weer slechter en val ik weer af ook ben ik weer futloos en voel ik mij de meesten tijd slap en raar. Ben op internet gaan zoeken en lees nu pas dat het troep is en nergens op slaat voor mijn gevoel is mijn testosteron gehalte ook laag
    Voorige keer duurde deze periode 8 maanden mijn vraag is of mijn bewringen een beetje kunnen kloppen en hoe ik hier weer zo snel mogelijk van af kom, kan iedereen af raden om dit te gebruiken ook wil ik vragen of als ik testosteron boosters gebruik hier ook vanaf kan komen ?

    Alsvast bedankt

    Reageer
    #2

    Hoi Tom,

    Ik ben geen arts, geen ervaringsdeskundigen.

    Wel heb ik mijn hele schoolcarrière op speciaal onderwijs gezeten, in elke klas dat ik zat namen meerdere ritalin.

    Van wat ik heb gezien kan ritalin tijdens, of na gebruik heftige bijwerkingen geven, ook afvallen/niet bij kunnen komen.

    Mocht je het gevoel hebben dat bepaalde waardes niet goed zijn, test jezelf daar dan op, en overleg met je huisarts dat je last hebt van deze dingen.

    Maar nogmaals; ik heb heftige bijwerkingen gezien van Ritalin (maar niet extreem).

    Groetjes&Succes

    Reageer
    #3

    dankjewel voor je reactie anoniempje123

    kan je mij ook vertellen hoelang deze bijwerkingen duurden na het gebruik bij deze mensen ??

    groet,

    tom

    Reageer
    #4

    Hi,

    Vervelend! ik wist niet dat Ritalin zulke nare bijwerkingen gaf, mijn ervaringen met Ritalin zijn nu ook niet om naar huis te schrijven maar dat verschilt per persoon.

    Normaliter zouden deze klachten niet langer als een paar weken mogen aanhouden lijkt me!? als het langer duurt kun je natuurlijk ook naar de huisarts gaan. Sowieso zou ik proberen om in de toekomst minimaal 3 keer in de week aan sport te doen, en daarnaast kun je visolie slikken want dit bevordert de werking van de hersenen ook.

    Hebben ze bij je al eens onderzoek gedaan naar de oorzaak van de ADHD gerelateerde klachten? het zou namelijk ook zo kunnen zijn dat je niet tegen bijvoorbeeld melk kunt en daardoor zoveel concentratieproblemen hebt. Als je nu naar de huisarts gaat en vraagt of je een ander medicijn tegen ADHD mag slikken dan zul je iets voorgeschreven krijgen wat minstens net zo chemisch als Ritalin is. Maar toch kunnen die medicijnen je wel helpen...

    Er is trouwens ook cognitieve gedragstherapie voor mensen die ADHD hebben!

    Ik hoop dat je hier iets aan hebt!

    Groetjes Chiel

     

    Reageer
    #5

    Hoi Tom,

    Tijdens gebruik:

    Sommige klachten duurden maar een week of 2.

    Maar sommige bleven, zoals niet aan kunnen komen, verminderde eetlust, hoofdpijn.

    Vaak klachten die je niet belemmeren in je dagelijks leven, maar dat ligt geheel aan je mindset.

    Als voorbeeld; heb een keer een jongen in mijn klas gehad, die heel erg dun was, net geen anorexia gewicht.

    Hij vond het niet erg, dus zoals ik al zei ligt het vaak aan je mindset en of je piekergevoelig bent.

    Gestopt met gebruik:

    Het is zo dat het erg lang duurt voordat alles weer oké is, of er gebeurt niks, want je moet er zelf aan werken. Denk bijvoorbeeld aan die eetlust, dat zit zo in je systeem, en je lichaam is er ook ok mee, dat er niets gebeurt tenzij je er echt wat aandoet (bijvoorbeeld een diëtist bezoeken).

    Ik hoop je wat nuttige info te hebben gegeven, dit is trouwens gebaseerd op mijn bevindingen in 13 jaar speciaal onderwijs.

    Groetjes

    Reageer
Reageer op: Ritalin


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief