Ritalin

 • #1

  Hallo.
  Ik heb een vraag wat betreft ritalin/methylfenidaat.
  Mijn zoon heeft onlangs de diagnose ADHD gekregen. Dit na een lange periode van onderzoeken en uiteindelijk een placebo test. Hij was moeilijk te testen aan de hand van observaties bij de GGZ. Zowel school als ik (zijn moeder) hadden erg moeite met zijn probleem gedrag en zijn erg korte concentratie.

  Van de kinderarts hoorde ik dat als hij zou reageren op de methylfenidaat, dat hij dan ADHD zou hebben. Maar na wat speurwerk over ritalin (je wilt natuurlijk wel weten wat je je kind geeft), kwam ik op een site voor drugsverslaafden. Daar las ik dat er mensen ritalin gebruiken, zonder dat ze ADHD hebben. En toch reageren ze op de ritalin.

  Dus je voelt hem al aankomen....ik snap het ff niet meer.

  Reactie
  #2

  Niet om je nog banger te maken maar om je nog meer te waarschuwen...kijk ook eens op de site http://www.haesbrouck.be/ (Rilatine betekent Ritalin).
  Voor mogelijke echte oorzaken zie http://www.de-poort.be/cgi-bin/Pagina.pl?id=125
  Over ADHD ed vertelt de mensenrechtenorganisatie "het NCRM" het volgende http://www.ncrm.nl/pseudo%20wetenschap.pdf

  groetjes Astrid

  Reactie
  #3

  Hallo,

  Je moet maar afwachten. Bij Ritalin krijg ik het gevoel dat het een wondermiddel is. Ik hoor ook veel andere berichten van mensen die het ook gebruiken. Een zoontje van mijn vriendin kreeg ook ritalin. Hij reageerde hier helemaal verkeerd op.
  Hij moest eerst een poos zonder medicatie en vervolgens heeft hij Resdal gekregen wat wel goed gaat. Onze dochter willen ze ook aan de Ritalin doen. Ik kan het nog steeds tegenhouden. Je zieet ook kinderen die als "zombies" functioneren. Het is niet dat iedereen er even goed op reageert. Trouwens wat doe je je kind dan ook nog eens aan.
  Ik heb ook tegen de kinderarts gezegd dat bij stempel ADHD Ritalin hoort. Een kind die het nog niet gebruikt moet het dan ook gaan gebruiken. Het hoort bij de "gebruiksaanwijzing"volgens mij. Verder vertelden ze mij dat een kind met ritalin beinvloedbaar zijn met betrekking tot drugsgebruik. Heb ik uit zeer betrouwbare bron. Zou eerst alles op een rijtje zetten

  Reactie
  #4

  ADHD diagnose wordt tegenwoordig vaak gesteld en de reguliere geneeskunde doet hiermee niets en kan alleen Ritalin geven.
  wil je het anders? Een Natuurgeneeskundige kijkt naar de voeding, of er een voedselallergie is, veel ADHD kinderen reageren gewoon slecht op suikers en toevoegingen in voeding. Je kunt dit zelf ook eens uitproberen.
  Ook een Klassiek Hoemophaat kan deze kinderen helpen met korreltjes die bij dit onrustige type kind passen.
  Dus mijn advies: op de voeding letten en/of Natuurgeneeskundige en ook naar een Klassiek Homeophaat.
  de moeite waard om te proberen.
  Sterkte Brenda

  Reactie
  #5

  kijk ook eens bij het forum Psychiatrie, misschien lees je daar nog iets, ook over ADHD en er worden nog websites genoemd.
  Brenda

  Reactie
  #6

  dat ADHD door een voedselintolersntie ka worden veroorzaakt heben wij ook ondervonden..onze zoon (diagnose ADHD en Gille de la Tourette) is 16 jaar geleden gestest dmv electroacupunctuur..
  hij zou volgens deze test een intolerantie hebben voor gluten, melk en nog verschillende andere voedingsmiddelen..dieet gestart en weg ADHD en Tourette...raar maar waar!!
  ook ik raad je aan om ee test bij een natuurarts te laten doen!!
  wil je meer hierover weten google dan even met ADHD research

  Reactie
  #7

  Bedankt voor de reacties. Vast goed bedoeld...maar helaas geen antwoord op mijn vraag.

  Ik weet dat het troep is wat mijn zoon op dit moment krijgt, maar hij doet het er zo retegoed op!
  Ik wil echt niet zeggen dat hij dit tot zijn 80e zal krijgen, maar voor nu is het even een rust moment voor hem en voor mij...maar eigenlijk voor het hele gezin.
  Hij kan nu goed meekomen op school, maakt vriendjes, er is weer rust in huis...

  Dat het geen paracetamolletje is...dat weet ik ook heus wel...
  Jammer...nog steeds geen antwoord op mijn vraag...

  Reactie
  #8

  Ik denk dat je je vraag concreet moet stellen.
  Wat wil je weten?

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Oke, concreet:

  Bij inname van ritalin, merk je dan altijd iets?
  Doet de methylfenidaat altijd iets? Ongeacht of er sprake is van ADHD of niet?

  Reactie
  #10

  Als ik bij mijn dochtertje op school zie hoe kinderen op ritalin reageren, dan denk ik dat je toch wel mag stellen dat het wel iets doet. Zij zit op een ZML waar je met kinderen te maken hebt die compleet door het lint kunnen gaan. Sommige zijn erg aggressief. Als naar het aggressieve kind kijk dat ritalin heeft gebruikt dan is zij een stuk rustiger. Zij zit op een stoel/bank en reageert niet of nauwelijks. Dit zijn allemaal kinderen met handicaps en ontwikkelingsachterstanden. Ritalin is een kalmerend middel. Als je erg twijfelt stel ik eens voor om eens kontakt op te nemen met soortgelijke scholen. De leerkrachten kunnen ook heel goed aan geven hoe zij hier tegen aan kijken. Zij geven soms aan kinderen geen ritalin te gaan geven i.v.m ontwikkelingen die zij nog moeten door maken. Met ritalin zet je de rem er dan op.Misschien heb je hier iets aan.

  Reactie
  #11

  Ritalin is niet kalmerend maar juist stimulerend. Omdat het AD(H)D-kind gestimuleerd wordt, gaat de onrust weg en wordt het uiterlijk rustiger. 'Rustiger" moet je niet zien als slomer, maar als gestructureerder.

  Ik weet niet of iedereen reageert op Ritalin (heb wel eens gehoord dat pubers hun Ritalin als drugs verkopen).

  Ik heb 2 zonen met AD(H)D.
  Oudste slikt geen Ritalin, maar Equasim. Dat heeft hetzelfde effect, maar werkt langer.
  Jongste had Strattera en Ritalin. Omdat hij bijna niks meer at, zijn we met de Strattera gestopt. Hij krijgt nu alleen `s ochtends 10 mg Ritalin en dat gaat heel goed.
  Gelukkig werkt school goed mee en mag hij al zijn proefwerken `s ochtends maken.

  Reactie
  #12

  Ik las dit op internet: Studenten gebruiken ADHD-medicijn (http://www.telegraaf.nl/binnenland/5057152/__Studenten_gebruiken_ADHD-medicijn__.html?p=37,1)

  Reactie
  #13

  Onze zonen, 8 en 10 jaar gebruiken ook Ritalin.
  Allebei zijn ze begonnen op de leeftijd van ongeveer 5 jaar. Wij hebben geen slechte ervaringen, hoewel je die wel leest.
  De oudste gebruikt bijna helemaal geen Ritalin meer, als ze ouder worden wordt alles wat beheersbaarder. De jongste heeft het echt nodig anders maakt hij ons gek. Kortom nogmaals wij hebben geen slechte ervaringen met Ritalin.

  Reactie
  #14

  Hoi moeder van 2,

  De amfetaminen die in Ritalin zit zorgen er bij mensen zonder ADHD voor dat ze "opgepept" worden. Ze worden hier drukker door, hyperactief.

  Mensen met ADHD zijn al hyperactief, druk, agressief, enz. Door de amfetaminen wordt dit gedrag bij hen getemperd.

  Amfetaminen vallen onder de Opiumwet en zijn buiten Nederland vaak niet legaal dus pas op als je op vakantie gaat!
  Ook is het af te raden om Ritalin te blijven gebruiken. De kans dat er verslavingsgedrag optreed wanneer je met de Ritalin stopt. Gebruik het niet te lang achter elkaar, maar hier kan je arts wel meer over vertellen neem ik aan!!

  Ik hoop dat je nu wel antwoord op je vraag hebt gekregen!

  Groetjes

  Reactie
  #15

  Meer vragen over Ritalin:
  http://www.dokter.nl/search_gcse/?q=FORID%3A11&cx=partner-pub-8575168267605921%3Aeak94u-kmbq&ie=UTF-8&q=Ritalin&sa=Zoeken#1015

  Reactie
Reageer op: Ritalin
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief