Ferrofumaraat 200 mg

 • #1

  Hallo

  Ik heb sindskort ijzerpillen. Alleen zag ik laatst in mijn ontlasting de pil nog volledig intact zitten. Ik eet gezond en heb af en toe last van diarree

  Is het normaal dat ik de pil nog volledig kan zien?

  Reactie
  #2

  Nee, dat is niet goed

  Reactie
  #3

  Ik heb sinds vandaag ook deze ijzertabletjes.

  Dat ze in zijn geheel in je ontlasting zitten lijkt mij ook niet heel goed. Heb je vaker on verteerd voedsel in je ontlasting? Dat zou wellicht je tekort kunnen verklaren en misschien een onderliggend probleem kunnen zijn. Zou het indien het vaker voorkomt even bij je huisarts aankaarten.

  Nu had ik zelf ook een vraag over deze tabletten. Ik weet dat zuivel de opname van ijzer beïnvloed maar dat het zich bindt aan vit C.

  Ik ben een fervent melkdrinker en vroeg me af hoe lang ik de zuivel moet laten staan na het innemen. Of is het misschien een beter idee om de zuivel zolang de kuur duurt te laten staan?

  Reactie
  #4

  @Bloedplaatje, zuivel is in meerdere opzichten minder gunstig  voor je lichaam dus beter spaarzaam gebruiken. de opname van ijzer wordt bevorderd door stoffen als magnesium, molybdeen, vitamine B en C, lysine en taurine. De opname van ijzer wordt verminderd door fytinezuur, calcium en cafeïne. Door gebruik van veel zuivel kan je sowieso een tekort aan magnesium krijgen, wat het probleem nog eens verergert. Misschien goed om je hele voedingspatroon eens onder de loep te nemen, al dan niet met hulp van een deskundige.

  Reactie
  #5

  Ah. Daar heb ik wat aan. Ik was alleen op de hoogte van zuivel.

  Moet zeggen dat ik tegenwoordig wel minder melk drink dan vroeger. Toen ging er met gemak anderhalve liter per dag door.

  Tegenwoordig een glas of twee.

  Verder is mijn dieet erg gevarieerd. Veel groenten, fruit, volkoren etc. We hebben het geluk dat onze kinderen ook heerlijk mee eten en niet van de standaard patatgeneratie. Sterker nog, daar houden ze niet eens van 😁

  Reactie
Reageer op: Ferrofumaraat 200 mg
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief