Vitamine D van ampullen naar tabletten

  • #1

    Ik gebruik nu al een hele tijd iedere maand, dat probeer ik tenminste, 2 ampullen a 25.000 IE (samen dus 50.000 IE) van D-Cura i.v.m. vitamine D tekort.

    Omdat ik dat regelmatig vergeet, waardoor er soms iets langer en soms iets korter tussen zit, wil ik overstappen op tabletten die ik dan samen met mijn andere dagelijkse medicatie kan slikken. Echter nu weet ik dus niet wat ik qua dosering moet pakken. Als mijn berekening klopt staat 50.000 IE gelijk aan 1250 mcg = ongeveer 41 mcg per dag. Nu zie ik bij de drogist echter alleen tabletten van 10 mcg of 20 mcg waarvan je er dagelijks 1 mag slikken.

    Zijn die van 20 mcg alsnog voldoende of bouw ik dan op de langere termijn toch een tekort op? En maakt het dan nog erg veel uit of je de tabletten van Swiss, Supradyn of een ander duur merk pakt of juist het huismerk van Kruidvat bijvoorbeeld?

    Was van plan het ook nog te overleggen met mijn huisarts maar ik dacht hier weet iemand het vast ook.

    Reageer
    #2

    Om aan de gelijke dosis te komen zou je dan 2 pilletjes moeten pakken.Huismerk Kruidvat prima pillen voor een goede prijs

    Reageer
    #3

    Zelf gebruik ik een spray, 3000 ie, is 75 mcg. 25 mcg bleek te weinig, dan had ik nog witte vingers. Bij vitaminewinkels kan je ze wel hoger gedoseerd vinden. Soms ook bij de drogist. Beter is wel om er ook magnesium bij te gebruiken, beste een organische verbinding. Vitamine D werkt namelijk samen met allerlei andere stofjes, ook vitamine A.

    Reageer
    #4

    Lijkt op een middel, Hylak, dat ik weleens gebruikte en werkte wel goed. Beste wel om je klachten breed aan te pakken, zoals met de juiste voeding, zorgen voor oplosbare vezels, verder is resistant starch ook goed voor je darmen.

    Reageer
Reageer op: Vitamine D van ampullen naar tabletten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief