Mirtazapine-verhoging

  • #1

    Hallo allen,

    Graag zocht ik antwoord op de volgende vraag...

    Ik heb een tijdje Mirtazapine 15mg geslikt, en door onvoldoende respons op de STEMMING is deze opgehoogd naar 30mg. Nu is de stemming aardig goed, maar ik ben in de ochtend ZO'N ontzettende dweil. Kom nagenoeg niet m'n bed uit. Volgens mijn arts kan dit niet aangezien het middel bij hoge doseringen minder sederend wordt (door verhoogde noradregene werking). Hij heeft wel een punt want ik slaap inderdaad iets later in, maar in de ochtend zooooo ontzettend moe zijn.... Kan dat nu wel of niet veroorzaakt worden door de verhoogde dosering Mirtazapine?

    Alvast bedankt.

    Barrie

    Reageer
    #2

    Dat zou toch wel kunnen. Hoe lang gebruik je nu de verhoogde dosis?

    Reageer
    #3

    Het zou inderdaad kunnen. Je vertelt dat je later inslaapt. Ben je door de dag heen ook 'moe'? Of heb je een sluimerend gevoel?

    Het zou misschien kunnen dat je niet lang genoeg alle fases van je slaap doormaakt.

    Vermoeidheid staat ook als bijwerking bekend kun je vinden op fk.

     

    Reageer
    #4

    Had in het verleden, bij gebruik van andere medicatie, wel psychofarmaca, ook dat ik 's ochtends veel later op gang kwam.

    Misschien goed om naast medicatie ook wat te doen aan de oorzaken. Naast emotionele factoren ook voeding en bepaalde supplementen. Dan kan je het misschien met een lagere dosis af.

    Reageer
Reageer op: Mirtazapine-verhoging


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief