Last van buik/darmen.

 • #1

  Hallo,

  Ik ben Raymond, ben 25 jaar oud, en heb sinds vorig jaar een redelijke ziekenhuis geschiedenis helemaal als je weet dat ik voorheen nooit in een ziekenhuis kwam voor mezelf en bijna nooit bij de dokter.
  Maar goed sinds vorig jaar ben ik geopereerd aan 1 van mijn teelballen, de rechter was nooit helemaal goed ingedaald hij heeft nooit de lies verlaten, ik heb nooit de stap naar de dokter weten te maken vanwege schaamte (al wist ik wel dat de kans op balkanker groter was) maar op een gegeven moment eind maart 2007 begon hij op de 1 of andere manier te dalen en kwam bijna in de balzak, dit deed heel erg veel pijn, dus ja heb gelukkig begin april een afspraak gemaakt met de dokter, die heeft ernaar gekeken en geconcludeerd dat er een operatie aan te pas moest komen, uiteindelijk doorverwezen naar het ziekenhuis, eerste gesprek met de arts, gekeken naar de balzak, afspraak gemaakt voor fotos en uiteindelijk 'pas' 22 juni 2007 geopereerd.
  Het was gelukkig niet zo'n grote operatie dus achteraf viel het allemaal wel mee.

  Voordat ik geopereerd werd had ik ook last van buikklachten dat was eind april 2007 maar goed het was allemaal nog niet zo erg dat begon later het jaar pas.
  de klachten werden op een gegeven moment steeds erger en dit waren de klachten ongeveer: slechte ontlasting, breiig, buikkrampen. Ik ben daarvoor in totaal (ben eigenlijk de tel inmiddels kwijt) meer als 10 keer bij de dokter geweest, ontlasting in laten leveren, niks uit voortgekomen, bloedtesten gedaan ook allemaal goed en een x-colon (foto's van de dikke darm) gedaan waaruit voortkwam dat ik poliepen had in mijn dikke darm, niks ernstigs volgens de dokter, heeft veel weg van PDS, maar ja uiteindelijk kon de dokter niks meer voor mij doen, met de ziekenhuizen schoot het ook al niet veel op, lange wachtlijsten en ik kon geen urgente plek krijgen, de dokter vond het niet ernstig genoeg.

  Gelukkig heeft agis mij goed geholpen dmv wachttijdbemiddeling, via agis ben ik in contact gekomen met Berg & Bosch kliniek te Bilthoven. 1 belletje was voldoende en ik kon meteen de volgende dag terecht voor een gesprek. Meteen bloedtesten weer gedaan en een afspraak gemaakt voor een colonoscopie (8 oktober 2007)voor het verder onderzoeken van de dikke darm. Tijdens het onderzoek is er niks ernstigs naar voren gekomen. Nou dat was een hele geruststelling, klachten werden ook minder totdat het november werd en de klachten weer toenamen, eind november weer gebeld met de kliniek en begin december weer langs geweest voor een goed gesprek, ontlasting weer laten inleveren waaruit niks is voortgekomen, daarna meteen doorverwezen voor een ct-scan van de buik (31 december gedaan)wacht nog steeds op de uitslag. (arts zou 9 december contact opnemen, ben benieuwd)

  De laatste week is het nog slechter geworden met de ontlasting/krampen, alles wat ik eet (ik ben gestopt met melk producten, eet veel vruit, vezels, vis enz. dus best gezond en drink veel water) komt binnen de korste keren weer via diaree/slijm eruit, en zit steeds minder goed in mijn vel, hopen maar dat de uitslag van de ct-scan goed is, maar ja aan de ene kant weet je dan nog niks, ik wordt er een beetje moedeloos van, wat kan ik nog meer doen? een gastroscopie aanvragen bij de internist? of andere onderzoeken? nog even en ik heb alles al gehad...

  Groetjes,

  Raymond

  Reageer
  #2

  Je loopt bij artsen en in het ziekenhuis, dus wacht de uitslag maar even af. Ik snap alleen niet waarom ze de poliepen niet hebben verwijderd tijdens het onderzoek, dit wordt nml normaal wel gedaan, weg met die dingen, die kunnen over een aantal jaren(vaak heel veel jaren hoor) kwaadaardig worden.
  Jouw klachten kun je waarschijnlijk, als de uitslag verder goed is, met aanvullende geneeswijzen beter bestrijden.
  Er zijn een aantal mogelijkheden: een arts of therapeut in de Natuurgeneeskunde die met dieet en kruiden werkt.
  Een Klassiek Homeophaat, die op het gehele beeld werkt.
  Een arts in de Chinese Geneeswijze die met kruiden en Acupuntuur werkt.
  het kan allemaal helpen, lees erover en kijk wat jij het beste bij je vindt passen.blijf er niet mee doorlopen, is nergens voor nodig!
  Sterkte en Succes! Brenda

  Reageer
Reageer op: Last van buik/darmen.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief