Rode ontlasting

  • #1

    Hallo, ik ben een meid van 21 jaar en ik heb al jaren last van mijn darmen. Gisteren heb ik gezien dat ik rode ontlasting heb. Het ziet er niet uit als bloed ofzo, maar het is gewoon echt rode poep. Het heeft gewoon de vorm van normale ontlasting alleen is het rood van kleur. Ik schrok hier natuurlijk heel erg van en heb de huisarts geraadpleegd. Hij heeft uiteraard gekeken maar hij kon niks vinden en alles zag er normaal uit. Ik heb hem toen fotos laten zien van de ontlasting(ik heb fotos gemaakt omdat ik dacht dat dat wellicht handiger zou zijn, dan dat ik het uitleg). Hij zag dat het inderdaad rood was, maar hij niet kon zien waar het vandaan komt. Na jaren al klachten te hebben over mijn darmen, wilde ik nu natuurlijk wel verwezen worden naar het ziekenhuis, en dat ben ik ook. Alleen heb ik na anderhalve maand pas een afspraak en ik maak mij veel zorgen. Dus mijn vraag is of iemand dit ook eerder heeft gehad, en wat het eventueel kan zijn?

    Reageer
    #2

    Wat heb je 2 dagen voorafgaand aan die ontlasting gegeten en gedronken?
    Wat is rood? helder rood, donker rood?

    Reageer
    #3

    Ik heb dinsdag wel een stuk red velvetcake gegeten. Verder kan ik me niet herinneren dat ik iets rood heb gegeten

    Reageer
    #4

    En de ontlasting was een beetje donkerrood

    Reageer
    #5

    Dan is dat toch niet zo raar dat je ontlasting rood is als je red velvetcake hebt gegeten. Dat had je natuurlijk zelf ook wel kunnen bedenken.

    Reageer
    #6

    Nou ik was verbaast omdat ik vaker rode dingen heb gegeten en dit echt nog nooit heb meegemaakt, maar als dit echt van de red velvetcake is gekomen dan ben ik gerust gesteld. Bedankt in ieder geval!

    Reageer
    #7

    De rode kleur van een red velvet cake, wordt gemaakt met sap van rode bieten en rode voedingskleurstof. Dat zorgt dus voor de rode ontlasting...Het eten van rode bieten kan ook zo'n kleurtje geven

    Reageer
    #8

    mijn poep was heel rood met wat bruine stukjes maar die avond daarvoor heb ik een halve watermeloen gegeten en nu 2 dagen later is het nog steeds een beetje rood. Maar kan je poep wel rood worden van watermeloen is eigenlijk mijn vraag.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    dat zou kunnen maar kan ook van andere voedingsmiddelen zijn die je eet of drinkt.

    Reageer
    #10

    heb ik ook gehad altijd nadat ik red velvet cake heb gegeten rode poep en diarree ik eet het nooit meer daar zal het van komen

    Reageer
    #11

    Zaterdag avond bieten gegeten ontlating nu nog rood kan dit?

    Reageer
    #12

    Ja, dat kan uiteraard... je hebt het immers zelf gezien

    Reageer
    #13

    sjonge, dank voor dit topic. Ik had al stres, twee dagen rode ontlasting. Maar de red velvet cake verklaart het! Die heb ik twee dagen gegeten!

    Reageer
    #14

    Had ik ook net, rode ontslasting. Ben al een paar dagen misselijk maar had ook gisteren red velvetcake gegeten. Daar zal het dus aan liggen.

    Reageer
    #15

    Ik heb dat ook. Zondag twee red velvet koeken gegeten en gister rode ontlasting en vandaag wat minder maar ook een beetje rood. Na hoeveel dagen ging het bij jullie weg?

    Reageer
Reageer op: Rode ontlasting


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief