Buikpijn bij spanning, water drinken, sociale omgevingen, en meer

  • #1

    Hallo, ik ben Marlies, 18 jaar. De afgelopen... 2 jaar?, heb ik vaak last van buikpijn. Voorheen was het alleen in omgevingen met veel mensen die ik wel kende (maar niet goed kende). Na een tijdje kreeg ik het ook bij het eten van vet voedsel, het drinken van frisdrank, en weer later ook bij het drinken van thee of meer dan een normaal glas water. Soms lijkt het nergens vandaan te komen.

    De klachten bestaan dan uit het volgende: het begint met een ongemakkelijk gevoel in de buik, dat ik tegenwoordig eerst niet eens meer opmerk. Dan krijg ik een soort vol gevoel, waarschijnlijk heeft dat met gas te maken... Ik laat ook meer scheetjes en boertjes, om de druk in mijn buik te verminderen; dat werkt dan even, maar het komt net zo hard weer terug. Na een tijdje voel ik de pijn naar beneden, verder in het kanaal trekken. Vaak lijkt het door de darmen te gaan en krijg ik het gevoel dat als ik naar de wc ga, het wel over moet gaan. Ook vaak lijkt het door de buik naar beneden te trekken en in mijn blaas te eindigen (een heel ander kanaal dus!), en voel ik ook dat ik het kan uitplassen of zo. Vaak helpt het wel wat, en als ik dan wat rust neem en niet te veel drink, gaat het ook wel weer over.

    Ik heb er nu steeds vaker last van. Eerder was het eens in de paar weken, toen eens in de week, en nu een keer in de 2 a 3 dagen. Voorheen was het wanneer ik weg was, dan ging ik er van uit dat het van de spanning kwam, en ging ik naar huis. Dan dronk ik een groot glas water, en voelde ik de water door mijn lichaam gaan, en mijn lichaam ontspannen - in deze situatie trekt de pijn ook verder door naar beneden, tot ik het (deels) kan 'lozen' en daarna gaat het over. Maar nu werkt het drinken van water niet, omdat het vaak de oorzaak lijkt te zijn. Dan ga ik naar de wc, en ontspan ik lekker in bed of zo.

    Vandaag heb ik het nu voor de tweede keer. Meestal is de pijn weg voor het te erg wordt, maar als ik weg ben en niet thuis, kan ik er niet veel aan doen (het gaat alleen weg als ik thuis ben), en wordt de pijn soms zo erg dat het lastig is om te fietsen.

    Weet iemand hier meer van? Ideeën? Brainstormen? Ik overweeg om binnenkort eens naar de huisarts te gaan. Hoewel ik het onder controle kan houden, is het lastig wanneer ik niet thuis ben en mij dan moet excuseren voor de pijn te erg wordt... Graag weet ik er meer van af, dan kan ik er wat aan doen!

    Reageer
    #2

    Jammer dat je er geen reactie op hebt gekregen! Ik loop met hetzelfde 🙁 Soms denk ik zelfs dat psychisch is.. Maar ik moet naar het toilet, anders loop ik krom. Ik moet als ik voel dat ik moet plassen of poepen, echt naar het toilet! Dus wat is deze?!

    Reageer
    #3

    Als je dat bepaalde situaties hebt, bij stress bijvoorbeeld, kan het stressincontinentie zijn , of een overspannen bekkenbodem. Ga met de klachten naar de huisarts

    Reageer
Reageer op: Buikpijn bij spanning, water drinken, sociale omgevingen, en meer


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief