Opgezette buik en hyperventileren

  • #1

    Beste mensen,
    Sinds lange tijd heb ik last van buikklachten. Dit uit zich vooral in een opgezette dikke onderbuik, veel gerommel en soms steken. Daarnaast heb ik al jaren last van hyperventilatie klachten, spanning en angst. Ik heb hier al diverse therapieën voor gevolgd maar zonder resultaat.
    Het afgelopen jaar zijn de klachten steeds erger geworden. Ik kom de deur bijna niet uit, en als ik dat doe gaat het vaak mis. Mijn buik is zo opgezet en vol spanning dat ik niet normaal door mijn buik kan ademhalen, terwijl dat juist zou moeten om rustig te kunnen ademen. Ik adem steeds verkeerd doordat het gewoon niet goed voelt om door mijn buik te ademen en ga daardoor steeds naar lucht happen of erg onregelmatig ademen.
    Voor mijn buikklachten ben ik naar de huisarts geweest en heb inmiddels al wat onderzoeken achter de rug. Een echo, ontlastingsonderzoek, lactose test, coloscopie en bloedtest. Hier kwam niets uit. Ik krijg ook nog een MRE over een aantal weken.
    Inmiddels ben ik ten einde raad. Mijn klachten blijven nadrukkelijk aanwezig en ik kan niets doen zonder het benauwd te krijgen. Daarnaast pieker ik veel en heb veel angst/paniek klachten. Het grootste probleem is mijn ademhaling/buik. Mijn vraag is nu of mensen zich herkennen in dit beeld. Ik blijf me maar afvragen of er nu iets mis is met mijn darmen of misschien toch een angststoornis die maar niet over gaat.

    Reageer
    #2

    Stress, angst en hyperventilatie kunnen dit soort klachten wel veroorzaken. Wat dat betreft zijn het geen vreemde klachten.
    Lees de columns over angst eens en doe de oefeningen die daar in staan.
    http://www.dokter.nl/nieuws-items/columns/angst

    Reageer
    #3

    Dank voor de reactie.
    Ik doe al regelmatig buikademhalingsoefeningen. Het probleem is alleen dat het niet lukt door die opgezette buik. Ik adem eigenlijk altijd al door mijn buik. Misschien zelfs te veel. Ik ga de colums eens rustig doorlezen.

    Reageer
    #4

    Hoi wat vervelend om dat zo te lezen. Maar van een ander kant heb ik wel zoiets. Heb wat lijkt op chronisch hyperventilatie(constant),waardoor ik tijd last had van m'n hart en later m'n hoofd ( dacht aan hartproblemen en tumor in hoofd ) Hierdoor o.a. heb ik angst en paniek aanvallen ontwikkeld.

     

    Eerder paar keer kort gehad, maar sinds paar dagen is het terug en toch wat duidelijker voelbaar: Mijn buikje voet ook opgezetter (boller; opgeblazener). Maar wat me vooral angst baart, is wanneer ik soms een bukkend actie onderneem, er een soort van steek is rond mijn navel. Een, stekend gevoel. Alsof er iets in je buik gescheurd lijkt. Is het bij jou ook zoiets?

     

     

    Reageer
    #5

    Ik heb al een tijdje last van dat ik om de halve m minuut diep adem moet halen omdt ik anders naar mn idee stik. Soms word ik ook voor enkele seconde licht in mijn hoofd.

    Ik kamp al 2 jaar met buikpijn en tis dr laatste tijd veel erger geworden. Ik heb ook last van een opgeblazen buik. Vooral na het eten van chips en frituur vet maar ook na chocolade of vette hapjes of vlees.

    Ik heb een faal angst in presenteren.  Daar heb ik hyperventileren opgebouwd. Maar nu heb ik het ook als ik niet hoef te presenteren . Lijkt meer chronisch. Moet ik om de halve minuut een diepe adem haling halen. Anders stik ik naar mijn idee . Het lijkt dn of er een band on mijn lucht pijp zit.  Wie weet wat dit is, of heeft dit zelf?

    Reageer
    #6

    dat zijn toch echt hyperventilatieklachten. Ga naar een fysiotherapeut voor ademhalongsoefeningen

    Reageer
    #7

    Hey

    ik herken het! Heb vaak een opgeblazen buik waardoor ik een paniekaanval kan krijgen. Heb heel veel stress en heel angstig. Namelijk is er ook bij mij 2 jaar geleden colitis ulcerosa geconstateerd. Kan vaak een opgeblazen gevoel hebben als ik wat slechter eet.

    Reageer
    #8

    ik heb het ook maar ik krijg dan ook kramp in mijn hoofd handen en voeten. Heb een scan gedaan en waarschijnlijk is mijn sinus ontstoken daarom kan ik moeilijk ademhalen em daardoor krijg ik ook een opgeblazen buik.. volgende week weet ik meer over de uitslag

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    @desie

    Histamine of salicylaten intolerantie

    Reageer
Reageer op: Opgezette buik en hyperventileren


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief