pijn in de leverstreek

  • #1

    Ik ben in november 2013 begonnen met pijnen van de leverstreek tot onderin mijn darmen. eind november is mijn galblaas er uit gehaald en sindsdien heb ik nog meer pijn.Er zijn echo`s mrcp`s, bloed testen en een ercp gedaan met een pancreatitis als gevolg.Gisteren nog een maagonderzoek gehad, ook geen pretje. Ze beginnen nu opnieuw met alles om te kijken of ze niets over het hoofd hebben gezien.Nu met morfine tabletten thuis, een beetje wanhopig. Heeft iemand het zelfde meegemaakt en hebben ze bij jouw wel een oplossing gevonden vertel het alsjeblieft, misschien kan ik er iets mee......
    groetjes el

    Reageer
    #2

    Het lijkt erop dat we dezelfde aandoening hebben. Ik heb pijn in de leverstreek (net onder mijn ribben) gehad van ongeveer mijn 11e  jaar totdat ik 31 was.  Rond deze leeftijd (31 jaar) 2 X een ercp gehad met als gevolg 2 X een alvleesklierontsteking.  Een half jaar nadien is mijn  galblaas verwijderd (geen galstenen)

    Daarna bleef de pijn tien jaar weg. Helaas nu al weer 3 jaar klachten. Wéér een medische molen doorlopen en nog steeds is het niet te vinden.  Al gaat het er  nu op lijken dat het met het eten van  vet te maken heeft. Maar ook weer  niet structureel. Soms gaat het eten van een frietje prima en een andere keer valt het totaal verkeerd, met als gevolg een pijnaanval. Ook al een vetvrij (of vetarm) dieet gevolgd. Ik heb totaal geen overgewicht en ook rook en drink ik niet.

    Geen enkel medicijn lijkt te helpen, om de pijn tegen te gaan. Wat ik bij een pijnaanval doe is, voldoende oxazepam innemen, zodat ik in slaap val. Maar dit werkt verslavend en dat vind ik geen oplossing.

    Nog altijd is de oorzaak niet gevonden, terwijl ik exact de pijnlijke plek kan aanwijzen.

    Eigenlijk ben ik soms erg moedeloos. Vanaf mijn elfde heb ik dit al en ben nu 44 jaar, met een aanval vrije periode van tien jaar.

    Ik denk er soms over om naar een homeopaat te gaan.

    Maar misschien is er nog iemand  die nog wat wijze raad kan geven.

    Reageer
    #3

    ik ben ook in afwachting van uitslagen van mrcp, ook regelmatig pijn onder mijn onderste ribben, hebben jullie dit soms ook in de rug? ongeveer ter hoogte van je rechter nier? Het is een zeurend/brandend gevoel.

    Er zijn veel mensen die na het verwijderen van de galblaas deze klachten hebben.....is jullie ontlasting wel normaal? Of ook brijig en licht van kleur?

    Reageer
    #4

    Bij een aanval straalt bij mij de pijn uit naar de rug. Maar dan wel ter hoogte van de onderste rib.

    Toen ik nog geen oxazepam had bestreed ik de pijn door rechtop tegen een hete radiator (of warmwaterzak) te gaan zitten. (diclofenac of andersoortige pijnstillers hielpen  niet) De schrikreactie van de hitte gaf even verlichting van de pijn.

    Ontlasting is normaal, zoals ik gewend ben. Als het lichter van kleur is, heeft dat meestal te maken met (te) weinig eten.

    Reageer
    #5

    Heb je ook darmonderzoeken gehad? Hoe lang blijft de pijn bij jou aanhouden en hoe zijn je leverwaardes? En hoe omschrijf jij de pijn? Heb jij je weleens laten testen op parasieten

    Bij mij niks uit de mrcp gekomen.....fijn maar ook weer niet natuurlijk.

    Ik heb een virtuele coloscopie gehad, ct scan, mri midden rug en dus een mrcp, waar allemaal niks uit komt. Heb ook nooit hoge ontstekingswaarde, weleens een crp van 2 en bezinking van 5 maar dat lijkt mij te verwaarlozen. Wel heb ik na mijn galblaas weleens een licht verhoogde alat gehad 56 (net na mijn operatie in de eerste week 196) ze zijn ook regelmatig normaal, mijn bilburine zijn 10 of 11 maar ook weleens 7. Mijn pancereas ezymen zijn normaal.

    Erg vervelend dus....neuroloog zegt een zenuwpijn wat vanuit de rug kan komen.

    Wat ik ook vind op veel engelse website is een dysfunctie in de papil van vater....op nederlandse website weinig over te vinden.

    Ik merk ook dat van oxazepam mijn klachten verminderen of beter te behappen zijn, zal het dan toch spanning zijn? Maar als ik ga liggen dan zijn mijn klachten minimaal.....dat vind ik zo raar aan alles. Wel is mijn ontlasting wisselend, geen diaree maar wel brijig dan weer vaster en dan weer donker bruin en dan weer licht. Ik heb alleen geen darmkrampen. Want die kreeg ik met de coloscopie toen ze lucht in me darmen spoten....mijn mijn komt in aanvallen, soms dagen bijna niet alleen een zeurend gevoel en dan weer een dag en soms heel soms een nacht met vervelend e pijn. Het is een drukkende pijn, een constante pijn die weinig pieken kent maar wel door de irritatie pijnlijker voelt. Het is net of er in me zij geknepen/geduwd wordt maar niet losgelaten wordt.

     

    Reageer
    #6

    Ha Lisa,

    Ja ik heb zo'n beetje alle onderzoeken, rond de pijnlijke plek,  gehad die je maar bedenken kunt. Maag-darm en dikke darm onderzoek, mrcp, ercp, bloedonderzoeken, ct-scan, mri, etc. etc.

    Bij een aanval komt de pijn opzetten en stijgt alleen maar (net als weeën, maar bij deze pijn zakt het niet af)  Ik dwing mezelf, 's avonds op bed te gaan liggen en probeer te gaan slapen. (Nu ik oxazepam inneem, gaat dat wat makkelijker, als ik maar voldoende inneem. Helaas werkt het verslavend.)  De volgende ochtend voelt het aan als een flinke blauwe plek. Óf in een enkel geval is de pijn nog niet weg. (Overdag probeer ik afleiding te vinden, omdat ik ivm de kinderen dan niet naar bed kan gaan.)

    Hoe de bloeduitslagen waren, dat heb ik allemaal niet onthouden. En me ook niet in verdiept.

    Op parasieten ben ik nooit getest. Geen idee of dat wat oplevert. Bij mij zit de pijn exact op dezelfde plek. Al sinds 30 jaar!!

    Wat ik me nog wel heel goed herinner, is dat ik de pijn die ik normaal bij een aanval voel, een keer gevoeld heb bij een ercp. Dat roesje ging toen niet helemaal goed. ( De naald zat niet goed bij het inspuiten en zodoende kwam dat middel in mijn hand en niet in een bloedvat. volgens de arts werkt het dan wel, maar dan wat later.  Dat zou zomaar kunnen, want ik heb die ercp gewoon meegemaakt.)

    Ik heb me vaak afgevraagd wát er dan in de gal afvoergang aan de hand is, omdat dáár de pijn lijkt te zitten. Is het "gewoon" gevoelig ??? We komen er niet uit. Als iemand een goede gedachte hierover heeft, dan hoor ik het graag.

    Ook zou ik graag willen weten of je na een acute alvleesklierontsteking (pancreatitis) een verhoogde kans hebt op herhaling hiervan. (o.a. na een ercp)

    De sphincter van Oddie is bij mij gekliefd. ( maar na deze behandeling behoorden de pijnaanvallen nog steeds niet tot het verleden) Dus die uitgang is voldoende open, aldus mijn arts. (Is dat zo?? kan deze misschien tóch niet wat dichtgeslibd raken?)

    Na het verwijderen van mijn galblaas is de pijn  10 jaar weggeweest. Ik had een gal-ledigingstest gehad en daar kwam uit dat mijn galblaas op het randje zat van goed/niet goed functioneren. Hierop besloot destijds de arts om de galblaas weg te halen.

    Zelf denk ik dus dat de pijn niet in mijn darmen zit, maar in de gal-afvoer-wegen.

    Hier wilde de laatst behandelend arts geen kijk onderzoek ( middels een ercp) naar doen omdat ik dan in de problemen kom. Welke???

    De oxazepam neem ik niet in om spanning te verminderen, maar om in slaap te vallen. Want dan voel ik de pijn niet meer en kan ik even op adem komen, in de hoop dat de volgende ochtend de pijn weg is.

    Ondertussen zit ik er  nog steeds mee. En behoorlijk ook!! De pijn is er nu elke dag!! Niet zo heftig als bij aanvallen, maar nu zeurt het de hele dag door (Sinds 3 jaar is het pijn-patroon veranderd. Met enige regelmaat heb ik aanvallen en daartussen zeurt het de elke dag. Vroeger had ik met enige regelmaat pijn aanvallen en die duurden 3 dagen aaneengesloten. Daarna was het over.)

    groet, Amyra

    Reageer
Reageer op: pijn in de leverstreek


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief