Leverwaarden en leverpijn

 • #1

  Ik heb geregeld last van mijn rechterzijde en opgeblazen gevoel in de maag. Ik ben altijd wel erg van een wijntje en soms ook niet heel gedoseerd geef ik absoluut toe. Tien jaar gelden heb ik echo gehad en had ik wat vervette lever en waren mijn leverwaarden goed. Een maand geleden heb ik een buikonderzoek gehad en zijn mijn leverwaarden opnieuw getest. De waarden waren perfect . Kan het zijn dat je toch levercirrose hebt terwijl je bloedwaarden goed zijn of kan ik ervan uitgaan dat het dit niet is? Ben vrouw van bijna 50

  Reageer
  #2

  Dan is een levercirrose niet zo voor de hand liggend

  Reageer
  #3

  Dank je wel John . Ik las namelijk pas een artikel dat het weleens voorkomt dat de bloeduitslagen goed zijn maar de lever niet goed functioneert .  Lijkt me ook niet heel logisch maar ik ben al jaren gevoelig op lever lijkt het wel. Heb jij hier ervaring mee ?

  Reageer
  #4

  "Ik ben altijd wel erg van een wijntje en soms ook niet heel gedoseerd geef ik absoluut toe. Tien jaar gelden heb ik echo gehad en had ik wat vervette lever " dan is het op zich vreemd als alle leverwaarden perfect zijn.

  Hoeveel wijntjes drink je gemiddeld per week?

  Reageer
  #5

  Laten we zeggen in weekend fles per avond en soms vanaf donderdag al. Veel dat weet ik daarom wilde ik mij laten checken . Ben nu wel gestopt met drinken maar doordat ik doe gevoelige lever blijf houden en de bloeduitslagen goed zijn maar ik me toch ergens zorgen . Heb ook alles eerlijk tegen dokter verteld maar zij voelde ook geen vergrote lever of iets anders . Toch maak ik me wel wat zorgen .

  Reageer
  #6

  Maar buiten een gevoelige lever en opgeblazen maar voel ik mij goed dit nog even ter info

  Reageer
  #7

  Is het dan wel je lever die gevoelig is? Zijn het niet je darmen?

  Reageer
  #8

  De dokter dacht dat mijn zwevende rib de oorzaak is . Maar na alcohol voel ik mijn lever dus dat is het denk ik niet . Ook nu ik gestopt ben voel ik het . Ben ook gevoelig op darmen hoor dus ik vind het een lastige case. Zij zegt dat als de bloeduitslagen zo netjes zijn als bij mij het gewoon goed is en er geen scan gemaakt hoeft te worden . Maar als ik dan artikel van legerarts lees dat het toch kan komt de hypochonder in mij naar boven . Had van de week opeens drie blauwe plekken op benen schijnt ook een symptoom te zijn maar kan ook dat ik gewoon gestoten heb . Fijn trouwens dat je reageert dank hiervoor

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik zie zo geen reden om een leverproblemen te denken. Eerder dan toch je darmen

  Reageer
  #10

  Dank voor je reacties . Ik kijk het gewoon even aan en misschien hoort dit gewoon bij mij . Heb al zolang last dan hadden ze allang iets moeten vinden denk ik dan !

  Reageer
  #11

  Overmatig alcoholgebruik is op allerlei manieren slecht voor je gezondheid. Werkt door de snelle suikers ontregelend op je bloedsuikerspiegel, wat z'n weerslag heeft op je hele hormoonhuishouding; is een belasting voor je lever en zorgt voor verlies van vitaminen en mineralen. Niet zomaar alles kan je meten in het bloed. Bij dat soort hoeveelheden spreek je ook niet meer van een wijntje.
  Verstandig zou zijn om radicaal te stoppen als je het niet bij een of twee glazen kan houden. Een natuurgenezer kan kijken naar je hele gezondheidssituatie en helpen om je lichaam weer in balans te krijgen. Denk ook aan middelen om je lever en hele lichaam te ontgiften en om je leverwerking te versterken. Denk ook aan een galreinigingskuurtje met onder andere appelsap/appelzuur en bitterzout. Je moet daarbij wel goed weten wat je doet.

  Reageer
Reageer op: Leverwaarden en leverpijn
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief