Maagklachten veroorzaken oogklachten

 • #1

  Beste allen,

  Sinds een jaar of 12 heb ik last van lichte maag/darmklachten (opgeblazen buik, flatulentie, onregelmatige ontlasting, rommelende darmen, etc). Deze klachten zijn opzich wel mee te leven, echter de eruitvoortkomende vermoeidheid, hoofdpijn en concentratieproblemen zijn in de loop van de jaren zo toegenomen dat ze mijn functioneren sterk beinvloeden.

  Daarbij komt nog ( en dat is de reden van deze post) dat ik in de loop van de jaren steeds meer last van mijn ogen heb gekregen. Mijn "beeld" is alleen scherp op het punt waar ik me op focus. Het is het best te vergelijken met het beeld dat je normaal hebt als je naar iets staart. Normaal knipper je met je ogen en is je beeld weer volledig, bij mij blijft dit beperkt tot het centrale punt.

  Deze klachetn zijn duidelijk geworden ongeveer een jaar na het ontstaan van de maag/darm klachten. Ik heb ze zelf altijd geweten aan de vermoeidheid, maar eigenlijk is die vermoeidheid pas jaren later echt groot geworden. Mijn ogen en darmen zijn uitvoerig onderzocht, maar er is nooit iets gevonden. Zowel de oogarts als de gastro-entroloog wisten geen verband te leggen tussen oogklachten en maagklachten.

  Mijn vraag is dan ook: heeft iemand hier ervaring met soortgelijke klachten waar een verband tussen maag/darmklachten en oogklachten is gelegd?

  Bij voorbaat dank voor uw reactie

  Reactie
  #2

  Beste Hans,
  Ik ken maar een aandoening waarbij een verband bestaat tussen maag/darm klachten en oogklachten.
  Maar voordat ik hier verder op inga, zou ik graag nog wat info hebben.

  Gebruikte je medicijnen en of drugs toen de klachten ontstonden of verbleef voorafgaand misschien in het buitenland?

  Herken je misschien een of meerdere klachten:
  Droge mond; de speekselklieren produceren te weinig vocht.
  Branderige, droge en jeukende ogen;
  Problemen met het slikken (door te weinig speeksel)
  Slecht gebit
  Gewrichtspijn.
  Vermoeidheid.
  Grieperig gevoel.

  Reactie
  #3

  Beste Tandor,

  Allereerst bedankt voor je reactie. Toen de klachten ontstonden was ik een jaar terug van een jaar backpacken in Australie/Indonesie. Toen ik de klachten een paar maanden had ben ik nog een maand in Maleisie geweest. Dit was voordat de oogklachten ontstonden.

  Ik gebruik geen drugs en heb dat ook nooit gedaan. Behalve lals je alcohol hier ook onder schaart. Toen de klachten ontstonden was ik student en dronk regelmatig, de laatste jaren zelden.

  Van de klachten die je beschrijft herken ik alleen de vermoeidheid, maar dit is zoals gezegd pas in de loop van de jaren erger geworden, en het grieperige gevoel, al is dat slechts licht. Mijn gebit is prima, ik heb eerder te veel dan te weinig speeksel, en geen gewricchtspijn.

  Ik kijk uit naar je antwoord

  Groet

  Reactie
  #4

  Okay,
  het syndroom van Sjögren, (daar dacht ik eerst aan) is niet meer zo waarschijnlijk omdat de spier en gewrichtspijnen ontbreken.

  Een candida infectie zou ook een mogelijkheid kunnen zijn.

  Dan is er ook nog de mogelijkheid dat er een infectie is opgelopen door met micro-organismen verontreinigd oppervlakte of zwemwater in de tropen.

  Dat zijn zo´n beetje de mogelijkheden die ik ken waarbij er een link is tussen oogklachten en maag/darmklachten.

  Ik denk dat het goed zou zijn om bloed, ontlasting en urine te laten onderzoeken.

  Reactie
  #5

  Beste Tandor,

  Nogmaals bedankt. Ik ben in de laatste 12 jaar uitvoerig onderzocht, ook mijn bloed, urine en ontlasting. Ik neem aan dat de meeste van de zaken die jij beschrijft welnuit dergelijke onderzoeken naar voren gekomen zouden zijn?

  Ik heb hier gister wat rondgelezen en zag veel overeenkomsten tussen mijn klachten en de symptomen van B15 deficientie. Ik zal hier eens verder naar kijken, al zou een deficientie volgens mijn huisarts uit mijn laatste bloedonderzoek tevoorschijn gekomen moeten zijn.

  Groet

  Reactie
  #6

  Sinds een jaar ook toenemende oogkl achten de oogarts concludeerde dat het vetlaagje op mijn ogen tekort schoot, hij legde de relatie met mijn darmen, heb nu ook obstipatie.  Advies  gluten vermijden en suikers verminderen daarnaast evt. Probiotica. Verder eet en leef ik al gezond, ik sport, maar eet misschien te weinig vetten, dus advies volle producten gebruiken. 3 maanden uitproberen.

  M

  Reactie
  #7

  Hallo ik heb een keet zo pijn in me buik gehad van drugs. Dacht ik dacht dat me maag kapot scheurde. Een paar weken later kreeg ik branden de ogen lastw van mr ademhaling, steken in me buik, een opgeblazen gevoel. En veel vermoeid. Loop er nu 2 maand mee en vanmiddag eindelijk gesprek met darm leven arts in t ziekenhuis. Hoop dat die me mee kunnen vertellen.

  Reactie
  #8

  Hoi Hans.

  Jij hebt mijn verhaal geschreven.

  Het klopt helemaal.

  Ik loop ook al jaren te tobben en in het ziekenhuis de diagnose spastisch darmen.

   

   

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  @Petra, misschien eens advies vragen op natuurgeneeskundig gebied; iemand die kan uittesten waar bij jou het probleem zit. De reguliere gezondheidszorg kijkt vooral naar symptomen; een goede natuurgenezer kijkt ook naar oorzaken en naar factoren als voedingspatroon, darmflora, candida, belasting door gifstoffen, tekorten aan voedingsstoffen enz. Gewoon bloedonderzoek zegt niet zo heel veel over tekorten. Eventueel medicijngebruik, inclusief de pil, kan ook klachten geven. En veel mensen hebben last van electrosmog van allerlei apparatuur en wifi om ons heen. Zelf een atlascorrectie gehad, waardoor onder andere ook minder druk op mijn ogen.

  Reactie
  #10

  Ik heb zelf ziekte van crohn en ook last van mijn ogen daardoor (Is getest in t ziekebhuis) en ja daar is dus verband met ogen en darmen

  Reactie
  #11

  is er nog iets uitgekomen qua onderzoeken? of zijn de klachten verdwenen?

  Zou ook eens laten checken op (buik)pfeiffer, kan lang sluimeren en tamelijk onschuldig zijn.. maar wel voor veel klachten zorgen.

  Ook weleens keelpijn gehad en/of opgezetten hals klieren?

  gr, Sander

  Reactie
Reageer op: Maagklachten veroorzaken oogklachten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief