Stoelgang na coloscopie

 • #1

  Hoi wanneer mag je weer ontlasting verwachten na een coloscopie? Ik snap dat het per persoon verschilt, maar ik heb dat onderzoek gehad ivm obstipatie. Maar heb nu alweer 4 dagen geen ontlasting gehad en wel weer buikklachten tussen navel en borstbeen. Ze kunnen het steeds niet achterhalen wat het kan zijn. Op de buikfoto en buikecho was obstipatie te zien. Maar klima's laxeren ed heeft niets geholpen. En maagonderzoek was goed. Bloedonderzoek was ook goed. Nu nog uitslag krijgen van darmonderzoek, maar arts zei erna dat het zo op het oog goed uit zag. Ik weet nu niet of hij biopten heeft genomen ivm tijdelijk slecht geheugen door het roesje weet ik nu niet of hij dat gezegd heeft of niet ūüėČ zelf ook misselijk bij de klachten. Maar geen maagzuur. Herkent iemand mijn klachten of kan iemand tips geven.. Alvast bedankt voor je tijd en moeite. Groetjes

  Reactie
  #2

  ik heb ook last rechtsonder in de buik en navelgebied en onderin, scan, maagonderzoek,bloed alles goed maar toch pijn,heb jij na de darmonderzoek ook zo`n last?

  Reactie
  #3

  Ik kon dezelfde avond gewoon weer naar het toilet hoor. En helemaal nergens last van gehad. Maar ik was dan wel onder volledige narcose...

  Reactie
  #4

  Bij mij hetzelfde. Afgelopen woensdag heb ik darmonderzoek gehad en nu op de derde dag nog niks geen stoelgang. En buikpijn ondanks dat ik erg vezelrijk eet.
  Maar was voor dit onderzoek erg ziek met koorts en uitdroging en diaree. Daarna kreeg ik ook opstipatie. Aankomende woensdag krijg ik de uitslag maar er werd wel gezegd dat er geen bijzonderheden waren. OF ze nu vberder wat gedaan hebben hoor ik dus pas aankomende woensdag..pffff ben er zo klaar mee.Ook was was onder narcose.
  Wie heeft er tips....

  Reactie
  #5

  Ik had ook geen last van maagzuur, maar bleek na onderzoek van de darmen en andere organen toch een zogeheten Barrett-slokdarm te hebben die al langere tijd bestond, gezien de gevorderdheid ervan (zie mlds.nl voor meer informatie hierover) Dus als ik u was, zou ik daar toch eens navraag naar doen.
  Veel succes en beterschap!

  Reactie
  #6

  Ik heb een Colonscopie gehad maar tijdens de ingreep hebben ze erg hard gedrukt onder mijn borst en sinds dien erge pijn onder mijn borsten en tussen mijn borsten.
  Heeft iemand dat ook wel eens gehad en gaat dat over ik heb het nu een week.

  Reactie
  #7

  Veertien dagen geleden heb mijn dikke darm laten onderzoeken...
  Er was niets aan de hand...
  Pas een week later had ik nog slappe stoelgang en vanaf dan is er terug een week voorbij gegaan
  Zonder dat ik nog stoelgang heb gehad..Is dit wel normaal???
  En is dit nog het gevolg van het onderzoek en moet de darmen weer herstellen. Graag antwoord...

  Reactie
  #8

  Helemaal goed is dat niet. Het duidt dan toch op een verstopping. Ga met de klachten naar de huisarts.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ook bij mij zijn er poliepen verwijderd  ( 5 stuks) en er zitten er nog veel meer zei de dokter. Kreeg een vervolgafspraak voor over een jaar.

  Echter na het verwijderen van de poliepen kon ik net als voorheen weer niet naar de wc, ondanks het eten van van voedsel en medicijnen die de stoelgang moesten verhelpen.

  Ik heb ook geen idee hoe dit bij andere mensen verloopt en of er veel meer      mensen hier last van hebben, ik heb deze weer weer een afspraak gemaakt met mijn huisarts om er over te praten en te laten onderzoeken.

  Reactie
  #10

  ja ik herken de klachten vier dagen  het onderzoek ook nog steeds niet naar het toilet  heb veel krampen en pijn in buik  en misselijk

  Reactie
  #11

  Zoals bij veel gezondheidsklachten is de voeding belangrijk en spelen allerlei tekorten een rol, zoals antioxidanten en vitamine D. Wat de voeding betreft beter zorgen voor meer complexe koolhydraten en voldoende vezels en niet teveel vlees. Wat de vezels betreft ook zorgen voor oplosbare vezels, zoals psyllium, inuline, glucomannan en appelvezels.

  Reactie
  #12

  5 sept. heb ik een controle darmonderzoek ondergaan met een roesje, de uitslag was goed, geen poliepen of divertikels.

  Mijn stoelgang was altijd regelmatig iedere morgen, nu heb ik de hele dag drang, als ik net naar toilet ben geweest, moet ik een half uur later weer en laat de hele dag winden, ook heb ik het gevoel dat ik een beurse buik heb, is dit normaal en heeft het zoveel tijd nodig om weer te worden zoals het was?

   

  Reactie
  #13

  Nou eigenlijk niet.  Ga met de klachten naar de huisarts

  Reactie
  #14

  Heb nu een week geleden een darm onderzoek gehad.

  Er werd niets gevonden   Alleen wat vergroeiingen maar dat was normaal bij mijn leeftijd.

  Met een roes. 2 dagen geen stoelgang gehad daarna onregelmatig kleine beetjes.

  Kreeg na 5 dagen verhoging en heb dat nog .

  En dunnere ontlasting dan ik gewend was

  Ik ga er van uit dat de darmen een her steltijd nodig hebben.

   

   

  Reactie
  #15

  Ze hebben inderdaad even nodig, maar als je koorts krijgt, is het toch verstandig om even de poli MDL te bellen

  Reactie
Reageer op: Stoelgang na coloscopie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief