Klein hard onderhuids bultje voor in de anus

 • #1

  Zoals de titel al zegt, heb ik een klein (halve cm ongeveer)hard onderhuids bultje voor in mijn anus. Als ik mijn vinger ongeveer een halve cm in mijn anus stop kan ik het al voelen. Bij het afwegen, heb ik het daarom ook ontdekt.

  Het doet een heel klein beetje pijn als ik er hard op druk, maar anders heb ik er geen pijn, jeuk of last van, zelfs niet tijdens de ontlasting.

  Ik heb een vrij regelmatige stoelgang (het komt zelden voor dat ik een dag niet ga/kan) en ik heb nooit last van droge of harde ontlasting. Ondanks dat pers ik wel vrij hard, omdat ik dat altijd al heb gedaan (zodat ik zeker weet dat ik helemaal leeg ben zegmaar).

  Opzich heb ik er geen problemen mee om ermee naar de dokter te gaan als het lang blijft zitten en/of ik er last van ga krijgen, maar als het iets onschuldigs is, doe ik dat natuurlijk liever niet.

  Reactie
  #2

  Ik denk in eerste instantie aan een aambei, maar je hebt er eigenlijk verder geen last van...

  Reactie
  #3

  Ik heb t zelfde. Nooit gevoeld en nu ineens wel. T zit bij alleen bij de spier denk. Iig. Vrij vooraan. Ik voelde tet t douchen en t doet niks geen pijn...

  Reactie
  #4

  Alleen de HA kan controleren wat voor bultje het is.

  Reactie
  #5

  ik heb het ook aan de rand van mijn sluitspier lijkt het wel onderhuids en een hard speldenkopje lijkt het wel en als ik er op druk doet het een beetje pijn.

  Reactie
  #6

  Je zou met een handspiegel kunnen kijken of het een puistje is...

  Reactie
  #7

  Weet iemand al wat dit is en/of is er mee naar de huisarts geweest. Ik weet zeker dat dit geen aambei is want dat is heel anders. Sta niet echt te springen om weer met de billen bloot te gaan bij de huisarts.

  Reactie
  #8

  Fistel? Cyste? Gerstekorrel?

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ook ik heb dit. Ik weet nog goed op het moment dat ik het kreeg. Was direct na de ontlasting...en pijn dst het deed. De volgende dag was de pijn weg maarbhet harde bultje bleef. Ik heb er nu verder geen last van en het doet ook geen pijn. Wel heb il last van aambeien na het ontlasten. Ik denk zelf dat dit een getromboseerde aambei was. Miss is het weefsel nu afgestorven aaardoor het zo hard is geworden en ik nagenoeg geen pijn heb eraan.

  Reactie
  #10

  hallo ik heb precies hetzelfde, onderhuids bultje van een cm denk ik, pas gisteren ontdekt. Is iemand hiermee naar de dokter geweest? IK ben benieuwd wat de resultaat voor jullie is, ik ga maandag naar de dokter en wil graag ook dit met jullie delen. Kan iemand AUB dit ook doen? Ik bedoel kan iemand delen wat de dokter heeft gezegd en wat ze daarna hebben gedaan?

  Reactie
  #11

  Ook ik heb dit een aantal weken geleden ontdekt bij mezelf.
  Momenteel heb ik meer darmklachten en ben altijd meteen bang voor het ergste. Ik wil/durf niet meteen naar de huisarts te lopen.

  Reactie
  #12

  Heb recent ook iets dergelijks bij mijzelf geconstateerd. Direct onder de kringspier links een tamelijk hard bultje en voelt als een klein knikkertje van circa 0,5 cm.
  Er zijn de afgelopen jaar reeds aardig wat reacties geweest van mensen die waarschijnlijk hetzelfde bij zichzelf hebben geconstateerd. Ik lees echter nergens wat er uiteidelijk van gekomen is. Is het bobbeltje vanzelf weer verdwenen, huisarts etc. en zo ja wat bleek het bijvoorbeeld uiteindelijk te zijn?

  Reactie
  #13

  Het zou een talgkliertje kunnen zijn. Heb je zelf al eens gekeken hoe het er uit ziet?

  Reactie
  #14

  Het zou fijn zijn als mensen ook weer reageerden zodra duidelijk werd wat het bij hen was. Aan die 'heb ik ook' berichten heeft niemand wat aan..

  Reactie
  #15

  Ook hier een klein hard bultje IN de anus, inderdaad ongeveer een vingertopje diep. Het is geen aambei, die voelen anders. Verder geen jeuk, of pijn. Jammer dat nieman terug heeft gemeld wat het nu was/is.

  Als het over een week niet weg is ga ik langs de huisarts

  Reactie
Reageer op: Klein hard onderhuids bultje voor in de anus
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief