Buikpijn Diarre/costipatie Laxeermiddel

 • #1

  Hallo,

  Mijn eerste post hier... Al wel heel wat gelezen hier
  Nu ik zit met een probleempje. Sinds ik op vakantie ben geweest (waar ik dus diarree heb gehad gedurende enkele dagen) werken mijn darmen uitermate slecht, de ene keer diarree de andere alles vast (vooral savonds muurvast). Veel pijn rechtsonder in mijn buik maar niet constant. Dus ben naar de dokter geweest, onderzoek van ontlasting (2X), geen parasieten.
  Er zijn nu 2 theorien volgens mijn dokter, dat is PDS wat ondertussen hier een grote topic heeft of de andere mogelijkheid is dat er ergens iets vastzit in mijn darmen dat de boel blokeerd. Suggesties waren dus een laxeermiddel of spasmonen. Nu ik heb spasmonen geprobeerd dat helpt dus eigenlijk niet dus ik denk dat ik eens een laxeermiddel zou proberen, ik lees echter dat die schadelijk is en de werking van je darmen daarna slecht beinvloed (ze worden lui?). Kan het dus kwaad om dit 1 keer te nemen en wat moet ik van zon ding verwachten? ik kreeg Movicol. Iemand misschien al een voor gehad dat een blokkade in je darmen zorgt voor diarree?
  Dankje

  Reageer
  #2

  Hallo Airbusken,
  Twee jaar geleden heb ik voor een coloscopie onderzoek éénmalig laxeermiddel Forlax moeten nemen. Vreselijk smerig weet ik nog maar het werkte voortreffelijk en zonder bijwerkingen. Tenminste, dan spreek ik voor mezelf en namens iemand in mijn nabije omgeving. Ik heb geen nadelige invloed op mijn stoelgang ondervonden.
  Succes, Tara

  Reageer
Reageer op: Buikpijn Diarre/costipatie Laxeermiddel
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief