Ontlasting die veranderd

  • #1

    Al langere tijd heb ik veel last van een enorm afwisselend ontlastingspatroon. Van constipatie naar (op dit moment) 5 keer per dag diarree. Dit houdt nu al 6 dagen aan. Ik heb ook wat buikkrampen, maar niet zo heftig dat ik niets meer kan doen. Ik heb het idee dat alles wat ik eet en binnen no-time weer uit is.

    Ik heb al langere tijd vele klachten die overeen lijken te komen met IBS, darmkanker of simpelweg een andere chronische darmaandoening.

    Ik vermijd al langere tijd (nagenoeg) gluten en zuivel, niet tot in detail, maar wel grotendeels. Dit lijkt weinig te doen, ik dacht wellicht een intolerantie. Ook mijn bloedwerk lijkt goed, een paar kleine afwijkingen omtrent mijn schildklier (maar niet te snel werkend).

    Heeft iemand enig idee wat dit kan zijn? Of welke onderzoeken mogelijk slim zijn om nu te doen bij een dokter?

    De meeste klachten:
    - Loze aandrang
    - Veel ontlasting en diarree iedere dag
    - Gewichtsverlies (niet veel, wel een beetje)
    - Onverteerd voedsel in diarree
    - Veel scheetjes die ook stinken
    - Af en toe wat slijm bij ontlasting lijkt het (geen bloed)
    - Vermoeidheid

    Dank!

    Reageer
    #2

    Toevoeging, zie bijlage!

    Bijlagen:
    Reageer
    #3

    Dit is toch geen diarree! je klachten kunnen op vele zaken wijzen. Doe gewoon een onderzoek van de ontlasting!

    Reageer
    #4

    ^ naar mijn idee is dit wel diaree, dit is een van de 'betere' foto's, vaak is het nog zachter en druipt het er letterlijk uit. Maar hè.. Dank voor jouw scherpe blik. Ik kijk er beduidend anders naar en dat is helemaal oke.

    Reageer
    #5

    Wat er op de foto staat is dus GEEN diarree. Het is normale ontlastging met vaste vorm

    Reageer
    #6

    Hi John, dank voor de reactie! Begrijp ik, dat heb ik dan verkeerd verwoord. Laat ik het anders schrijven: mijn ontlasting is nog nooit zó dun geweest. Idem voor alle andere klachten. Ik had gehoopt dat dit mogelijk herkenbaar was voor iemand, maar ik zal mijn ontlasting zeker laten testen.

    Reageer
    #7

    Hi Dafne,

    Ik kan me vinden in jouw klachten, heb zelfde soort ontlasting op inderdaad de betere dagen en ben er ook niet content mee. Komen idd ook klachten als vermoeidheid, misselijkheid en buikpijn bij. Het klopt wel dat het geen diarree is, maar eerder dunnere ontlasting.

    Ik heb zelf alles laten onderzoeken (IBD,IBS, intoleranties, gluten, parasieten) maar niks gevonden. Heb daarna op advies van huisarts onderzoek laten doen naar microbioom en daaruit blijkt dat er een afwijkende darmflora is, die ik nu probeer te herstellen.

    Zal als ik jou was beginnen met wat simpele testjes bij de huisarts naar bijv parasieten of gluten.

    Reageer
    #8

    Je hebt pds. Enjoy the club. Loop er al 5 jaar mee rond. Geen pretje. Het is bij mij erger geworden. Hou een dagboek bij en zoek je triggers. Het gebeurt door voeding waar je lichaam op reageert. Vermijd dat en het zal beter gaan evhter nooit voorbij.

    Er is ook geen medicatie voor.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Er zijn pepermuntolie capsules verkrijgbaar. Veel mensen met PDS hebben er baat bij

    Reageer
Reageer op: Ontlasting die veranderd


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief