Onsteking gal en galstenen.

 • #1

  Vorige week maandagmiddag kreeg ik kramp op mijn borst (al vaker gehad maar ging vanzelf weer weg) In de avond werd het erger en in de nacht dacht ik dat ik stikte.
  Dus dinsdag even naar de dokter en deze zei dat dit mijn slokdarm was en dat die spier kan verkrampen bij teveel maagzuur.
  Had al wat galbultjes is mijn nek, maar volgens hem kon dit door de warmte komen.
  Ik kreeg maagpillen en dan zou het afzakken.
  Dat ik thuis kwam kreeg ik de schrik van mijn leven en zag dat nu mijn hele nek onder de galbulten zat, maar goed het was inderdaad warm buiten.
  Ben met pijn op mijn borst in slaap gevallen, dat ik wakker werd kreeg mijn dochter de schrik van haar leven, mama je gezicht.
  Dat was ondertussen gaan opzwellen en de pijnen werd ook steeds erger.
  In de avond zag ik er zo erg uit dat mijn man met me naar het ziekenhuis is gereden en daar kreeg ik te horen dat het een allergische reactie was en kreeg daar ook weer pillen voor.
  In de avond kreeg ik ook nog eens behoorlijke pijnaanvallen in mijn buik en woensdag was ik helemaal niets meer, ik kreeg voor de verandering weer nieuwe maagpillen.
  Donderdag nog steeds geen verandering en moest aan de prednison met weer andere maagpillen, de zwelling over mijn lichaam trok gelukkig weg, want leek wel de olifant man en mijn dochter was bang voor haar moeder.
  maar die verschrikkelijke pijn op de borst en maag die bleef, dus besloten ze vrijdag weer een andere maagpil te geven.
  Zaterdag en zondag voelde ik me ietsje beter en kon weer een beetje naar buiten, alleen was mijn ontlasting wit.
  dit melde ik maandag aan de huisarts en moest gelijk een bloedonderzoek laten doen en kreeg de uitslag dat mijn leverwaarde te hoog was.
  Dus ben gisteren naar het ziekenhuis geweest om een echo van mijn bovenbuik te laten maken.
  En wat ik al in het begin van de week week melde en al vaker bij de huisarts heb aangegeven, bleek ik een ontstoken gal met galstenen te hebben.
  Dit is een familie kwaaltje.
  Heb nu een verwijsbrief voor de chirurg.
  Maar nu zegt mijn HA dat de galbulten en jeuk over mijn lichaam niet bij de gal horen, weet iemand daar wat van of wie heeft dit ook mee gemaakt.

  Reageer
  #2

  in de eerste plaats: wat een miskleunen van de heren artsen!
  slordig, bij het lezen kon ik al diagnose galstenen stellen, in ieder geval het vermoeden ervan en had je meteen voor een bovenbuik echo gestuurd!
  de pijnaanvallen die je beschreef hadden een bel moeten doen rinkelen!
  het gebeurd vaker, ook mij hebben ze lang met galproblemen laten lopen.
  Wat de galbulten betreft: hebben niet rechtstreeks iets met de gal te maken, kunnen allerlei oorzaken hebben, , vaak voedselallergie, maar kunnen ook optreden bij infecties! dus in dat opzicht zou er nu een verband kunnen zijn, maar meestal is de oorzaak niet te vinden en krijg je ze opeens.
  wens je sterkte en hoop dat je gauw geholpen wordt.

  Brenda

  Reageer
  #3
  Reageer
  #4

  Galstenen en Leverreining - hoe te werk te gaan?

  Hoewel er verschillende methoden bestaan om de lever en galblaas van stenen te ontdoen, is het algemene principe dat aan alle methoden ten grondslag ligt het innemen van een grote hoeveelheid olie op een lege maag waardoor de lever en galblaas samentrekken en de stenen worden uitgestoten. De stenen rollen vervolgens het darmkanaal in waarna ze enkele of vele uren later in het toilet belanden.

  Bron: http://www.rawsuperfoods.nl/nl/articles/Liverflushing.htm

  Reageer
  #5

  Ik loop nu al vanaf 29 juli met deze herkenbare klachten.
  Woensdag voor de zoveelste keer naar HA geweest. Heb al verschillende onderzoeken op de EHBO gehad, waaronder een Echo en een endoscopie. Daar krijg ik morgen de uitslag van, omdat er een kweek is genomen van een poliep die daar gevonden is.
  Op de Echo zag de internist in eerste instantie galstenen, en later zie hij, oh nee het zijn je darmen. Nu al die weken verder moet ik as maandag toch weer een echo laten maken omdat mijn huisarts toch denkt dat er iets met mijn gal is. Ben inmiddels 8 kg afgevallen, en weet niet meer hoe het is om geen pijn te hebben. Was voorheen nooit ziek, en nu lijkt het of ik nooit meer opknap. Ik hoop dat ze maandag die galstenen of whatever vinden, zodat ik eindelijk behandeld kan gaan worden. Ik slik Omeprasol 40 mg 2x per dag, verder poeders om mijn maagwand te beschermen. Ook oxazepam om een beetje te kunnen slapen, al helpen ze niet veel. OOk mijn ontlasting moet ik nu 3 dagen opvangen, wat ik vreemd vind. Omdat ik nl een paar dagen verstopt zit en dan ineens weer leegloop.......dit gaat zo al weken, hoop echt dat ze maandag iets gaan vinden.

  Reageer
  #6

  jemig, dat is wel lang zeg, ellendig voor je.
  wens je veel sterkte voor maandag. laat je weten hoe het afloopt.
  in welk ziekenhuis loop je?
  groetjes, Brenda

  Reageer
  #7

  Lees ook:

  galstenen?
  http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/58661-galstenen.html

  Pijn rug, galstenen?
  http://www.dokter.nl/forum/Pijn/109175-galstenen.html

  Galstenen of maagzweer?
  http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/195859-galstenen-of-toch-maagzweer.html

  galstenen, galblaas verwijderd, zelfde symptomen
  http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/242850-galstenen.html

  Ervaring met operatie galstenen?
  http://www.dokter.nl/forum/Nieren-blaas-urine/126951-Galstenen.html

  Operatie galstenen, ervaringen?
  http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/54115-Galstenen.html

  galstenen zonder galblaas?
  http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/59646-galstenen-zonder-galblaas-reacties-welkom.html

  Galstenen en koliek pijn aanvallen
  http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/59829-Galstenen-en-koliek-pijn-aanvallen.html

  misselijkheid, overgeven, galstenen
  http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/241927-galstenen.html

  galstenen verwijderen?
  http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/58628-gal/galstenen.html

  Zeurende pijn onder de rechter ribben, galstenen?
  http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/58661-galstenen/Page-1.html

  choledochuscyste
  http://www.dokter.nl/forum/Overige-onderwerpen/33511-choledochuscyste.html

  ontstoken lever
  http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/54803-ontstoken-lever.html

  galstenen?
  http://www.dokter.nl/forum/Overige-onderwerpen/27653-galstenen.html

  witte ontlasting
  http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/54104-witte-ontlasting.html

  galstenen, galkoliek
  http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/55618-galkoliek.html

  Na galblaasverwijdering weer stenen?
  http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/58356-Na-galblaasverwijdering-weer-stenen.html

  Meer vragen over galstenen
  http://www.dokter.nl/search_gcse/?q=FORID%3A11&cx=partner-pub-8575168267605921%3Aeak94u-kmbq&ie=UTF-8&q=galstenen&sa=Zoeken#1284

  Reageer
  #8

  Hoi,
  Ik leef helemaal met je mee. Ik weet dat ik galstenen heb en daar willen ze niks aan doen tot er een steen vast zit en vast blijft zitten. Ik heb een aantal keren zo'n koliek aanval gehad en deze passeerde. Nu kreeg ik afgelopen woensdag ontzettende jeuk en uitslag op mijn heupen en benen. Volgens de HA een allergische reactie dus anti allergie tabl. gekregen. De volgende dag had ik dikke voeten en handen welke ook pijnlijk waren + uitslag en jeuk op dezelfde plekken als woensdag. Daarbij had ik Temp.38. Volgens de HA griep dus uitzieken en de anti allergie tabl. blijven nemen. Vrijdag wordt ik wakker met opgezette lippen en heb ik eveneens dezelfde uitslag als de dagen ervoor. Temp. 37.8. Volgens de HA eveneens griep en doorgaan zoals afgesproken. Zaterdag begon de dag met uitslag op mijn hele lichaam behalve mijn gezicht en begin van de avond was die ook aan de beurt. Vandaag hetzelfde liedje dus naar de weekend Arts (inmiddels kriegel van de jeuk en in trainingspak lopen). Diagnose virale netelroos/ galbulten en daartegen nu een andere anti allergie tabl. en lidocaine zalf. Op zich is het boven lichaam rustiger qua jeuk maar de benen en enkels worden veelvuldig ingesmeerd met de zalf (tegen advies in). Mijn ontlasting is nog bruin tot nu toe ;). Maar de Artsen willen inderdaad niet geloven dat de uitslag en jeuk komt door de galstofwisseling. Dus afwachten dan maar en weer met jeuk slapen. En sommige gewrichten zijn pijnlijk (heel vaag).

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  ik heb ook deze klachten, al 13 jaar jeuk, ik heb een galsteen, die zit daar al jaren, maar ze zien geen reden dat er verband is met de jeuk en de galsteen.

  Reageer
Reageer op: Onsteking gal en galstenen.
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief