Maagpijnen. Kunnen het galstenen zijn?

  • #1

    Sinds enkele weken heb ik af en toe flinke pijnen in de maagstreek. Het komt om de paar dagen of weken en duurt dan een paar uur. Het is een doffe pijn en voelt zeg maar alsof er een vuist in mijn buik zit die hard zit te knijpen.

    Jaren geleden ook al eens gehad, ook een paar keer achter elkaar, en dat verdween toen vanzelf.

    Vorige week al bij de huisarts geweest en die heeft me na wat oppervlakkige testjes doorgestuurd voor een bloedonderzoek. Die uitslagen heb ik inmiddels al binnen, en een van de dingen die sterk afweek was de Gamma-GT. (En nee, ik ben geen alcoholist.) Dat zou dan op iet smet de lever/gal kunnen wijzen.

    Nu herinner ik me nog iets uit het verleden: 2 jaar geleden had ik een niersteen, en in die tijd zijn er wat foto's gemaakt en in het verslag van een daarvan viel de term Cholecystolithiasis, oftewel galstenen. Destijds dacht ik "het zal wel".

    Van die niersteen herinner ik me dat die klachten nogal a-typisch waren. Volgens velen zou dit ongeveer de ergste soort pijn zijn die je kan hebben, maar bij mij was het slechts een soort zeurende pijn die ik voelde in het midden van mijn rug en later rond mijn stuitje.

    Kan zo'n a-typische pijn bij galstenen ook voorkomen? (Mijn vrouw heeft ook ooit galstenen gehad en zij beschreef het "alsof er een mes in je zij wordt geprikt".)

    Reageer
    #2

    Ik zou dat rechtstreeks met de huisarts bespreken.
    Bij iedere klacht heb je "standaard symptomen " waarop uitzonderingen mogelijk zijn.
    Als gebleken is dat je eerder tot die uitzonderingen behoorde, zou je daarom om aanvullend onderzoek kunnen vragen om uit te sluiten dat dat nu weer zo is

    Reageer
    #3

    De gamma GT kan beïnvloedt worden door galproblemen maar ook medicijngebruik

    Reageer
Reageer op: Maagpijnen. Kunnen het galstenen zijn?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief