HELP…AL 8 JAAR MISSELIJK

 • #1

  wie kan mij van mijn misselijkheid afhelpen? ik ben het al bijna 8 jaar.

  ben in 2001 thuis komen te zitten voor 2 jaar, overspannen. toen had ik last van paniekaanvallen, hyperventilatie.

  veel wisselingen van baan, door ontslag werkgever kant, reorganisatie,verkoop etc. verzin het en ik mocht daarom weg. dus ja ook niet veel zekerheid.

  dus best wat spanningen van gehad, ook diverse andere spanningen. snel last van darmen..bijna alles wat ik at, kwam er met een sneltreinvaart eruit.

  mijn darmen zijn nu rustig,doet me goed, dus blijkbaar ook niet zoveel spanningen meer.
  maar mijn maag blijft hopeloos.
  kan niet veel eten, zit dus snel vol..continue misselijk en ga daardoor ook korter ademen zo vervelend..het belemmerd je toch ondanks dat ik er al zolang mee loop! want wennen doet het niet.
  wil gewoon weer 'normaal'zijn...en normaal eten.. kan eigenlijk net een kinderportie op, dan zit ik vol. ja en wat ik ook nog wel eens doe is snaaien dan ben je ff niet misselijk voor je gevoel..

  alsjullieblieft...geef mij tips, wil er nu echt vanaf...

  alvast bedankt

  Reageer
  #2

  wat zegt de huisarts hiervan?
  heb je weleens iets voor je maag gekregen? Is er wel een maagonderzoek gedaan?
  Brenda

  Reageer
  #3

  ik ben al 4,5 maand misselijk maagonderzoek gehad verschillende medicijnen nu gooien ze het op spanningen op de maag.

  Reageer
  #4

  De maag maakt deel uit van ons spijsverteringssysteem en is zeker niet alleen een soort zak die het voedsel opvangt en vervolgens naar de darmen transporteert.

  Een maag bestaat uit verschillende onderdelen: uit de fundus, het corpus uit de pars pylorica en de pylorus. De fundus is meestal gevuld met lucht, het grootste gedeelte van de maag (het corpus) draagt via de maagwand zorg voor het produceren van maagsappen. De pars pylorica ook wel antrum genoemd produceert als de maag gevuld is (onder invloed van rek op de maagwand) een hormoon dat een stimulerend effect heeft op de rest van de maagwand (productie van zuren en enzymen). Je zou verwachten dat de maagportier bij de ingang van de maag zit. Dit is niet het geval, de maagportier treft men bij de uitgang aan. Het is een kringspier die er voor zorgt dat de maaginhoud niet in een keer naar het duodenum gaat. Hij zorgt er voor dat het beetje bij beetje wordt doorgelaten.

  Naar mate men meer vet eet doet de maag er langer over om zich leeg te maken. Om het vet te emulgeren in het duodenum heeft men galvloeistof nodig. Om het aanbod van vet te reduceren produceert het duodenum een hormoon dat de maaglediging remt. Hoe vetter men eet, hoe meer van dat hormoon aangemaakt wordt.

  De maag is ook min of meer geplooid en bestaat ook uit allerlei spierlagen die er voor zorgen dat er maagbewegingen kunnen plaatsvinden. Zo doende is de maag in staat zich te ledigen en alle stoffen in de maag door elkaar heen te mengen. Deze spieren spelen ook een rol bij braken.

  Hierboven staat het technische verhaal van de maag. Je kan er echter ook op een andere manier naar kijken. De functie van de maag is opnemen en verteren. Onderscheid maken tussen bruikbaar en onbruikbaar. Uit de voedingsvoorkeuren van iemand is soms veel op te maken. Bijna iedereen kent de uitdrukking, "zeg me wat je eet en ik zeg jou wie je bent", wel. Bekend is het feit dat mensen die zich erg ongelukkig voelen veelal grote hoeveelheden zoetigheid naar binnen werken.

  Een maag neemt op wat verteerd dient te worden. Iedereen kent wel een aantal gezegdes die gerelateerd zijn aan een bepaald orgaan. Iets moeilijk verteerbaar vinden, het ligt als een steen op mijn maag, met iets in je maag zitten, je gal niet hebben kunnen spugen en ga zo maar door. Maagzuur zelf is zeer aantastend. Het is dat de maag bekleed is met een slijmlaag, want anders dan zou het er dwars doorheen vreten. Het is dus een agressieve vloeistof.

  Zonder te willen generaliseren (natuurlijk gaat het niet voor iedereen op)hebben maagpatiënten vaak problemen met het uiten van agressie en/of ergernissen (hij loopt zich van binnen op te vreten). Vaak zijn het mensen die zichzelf geen conflicten willen toestaan of het zijn juist uitermate agressieve mensen.

  Als je naar de voeding kijkt die een maagpatiënt verlichting brengen is dit maar al te vaak licht verteerbaar danwel vloeibaar voedsel. Boeren zou je kunnen zien als het luchten van de maag of als de druk laten ontsnappen.

  Als een maagpatiënt met zijn klachten naar een klassiek homeopaat gaat zal deze niet alleen kijken naar de maagklachten op zich, maar op zoek gaan naar de aanleiding van de maagklachten. Veelal is er een link te vinden tussen de mentaal-/emotionele beleving van de patiënt en zijn klacht (en). Als wij het mentaal-/emotionele weer in evenwicht brengen dan zullen de maagklachten doorgaans verdwijnen.

  Belangrijke vragen die iemand zich zou kunnen stellen zijn: Wat kan of wil ik niet verteren? Waarom zit ik mij zo op te vreten, wat maakt mij zuur? Wat doe ik met de conflicten die ik tegenkom?

  Een maagzweer is niet zo maar ontstaan omdat er in eens e.a. bacterie in de maag aanwezig is. Er zal een achterliggende oorzaak zijn.

  Natuurlijk zijn er ook mensen met last van hun maag ten gevolge van bv overmatig alcoholgebruik, te veel roken, koffie of bepaalde medicatie, maar dan nog dient men te kijken waarom iemand veel alcohol gebruikt, veel rookt etc. en dient men naar de kern van het medicijngebruik gaan.

  Een maag heeft veel met gevoel te maken, een knoop in je maag voelen, een zenuwachtig gevoel uit zich bijna altijd in de maag al dan niet gevolgd door darmproblemen (het verdere gedeelte van het spijsverteringskanaal).

  Wat zich in het lichaam afspeelt ziet men doorgaans terug in de geest. Via de homeopatische visie is lichaam en geest een geheel. Je kunt ze niet van elkaar scheiden. Daarom is het belangrijk om tijdens de consulten met de klassiek homeopaat zo open mogelijk te zijn, zodat hij of zij een zo duidelijk mogelijk beeld van het mentaal-/emotionele gedeelte krijgt.

  In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, schrijft de klassiek homeopaat niet alleen maar voor op een klacht, maar wil hij/zij weten wat de oorzaak van de klacht zou kunnen zijn.

  Tussen de klassiek homeopaat en de patiënt dient een vertrouwensband te ontstaan, waardoor zich vroeger of later een verhaal ontrolt waardoor de aanleiding van de klacht(en) duidelijk wordt. Een klassiek homeopaat zal als het goed is onbevooroordeeld luisteren en alleen maar proberen u er weer bovenop te helpen. Niet door het onderdrukken van uw symptomen, daar schiet u niets mee op, maar door u van binnenuit te laten helen. Naar mijn inzicht kan dit alleen maar gebeuren door bij de patiënt het zelfbewustzijn naar boven te halen, te laten zien wat de rode draad in zijn/haar leven is, wat zijn valkuilen zijn, met als ondersteuning het juist passende homeopatische middel. Het middel zal als het goed is processen op gang brengen en de klassiek homeopaat zal u daarin verder begeleiden.

  Reageer
  #5

  ja heb al diverse onderzoeken gehad en ook medicijnen maar helpt geen drol...ja mijn maag is ook erg hard/gespannen. maar hoe krijg ik die spanning eruit?

  Reageer
  #6

  Blijkbaar heeft de vorige schrijver de mogelijkheid overwogen dat u met opgekropte emoties zit en dat u mogelijk verkrampt in uw psychische afweermechanisme zozeer dat uw maag verkrampt is.

  Er zijn verschillende mogelijkheden, maar allen vallen ze onder een psychotherapeutische behandeling.

  De vraag is of u bereid bent om uw somatische probleem met een psycholoog of psychiater te bespreken.

  Reageer
  #7

  ik heb met diverse zorgverleners gesproken, maar veel heeft het niet geholpen. wil niet zeggen dat ik me er voor afsluit, maar wil nu eens tot oplossing komen en niet zo blijven rondhoppen zonder het gevoel dat ik ergens kom! wil dat het stopt en ik weer mezelf kan zijn,zonder dit gezeur..

  Reageer
  #8

  Wat klinkt dit allemaal bekend. Ik ben nu al 14 jaar dag in dag uit misselijk. 12 jaar geleden ben ik zelfs opgenomen op de PAAZ afdeling, omdat ik door die misselijkheid straatvrees heb gekregen. Op momenten dat ik ergens naartoe moet, heb ik het heel erg. Voel me kostberoerd, maar heb nog nooit overgegeven. Van de straatvrees ben ik af, maar ik blijf constant misselijk. Allerlei onderzoeken en medicijnen gehad, maar ik ben gezond. Wordt er alleen zo moedeloos van en heb van die dagen dat ik het liefst in bed blijf liggen en er niet meer uit wil komen,maar ja....dat lukt niet met een klein kindje. Ik probeer me er bij neer te leggen dat de misselijkheid bij me hoort, maar echt accepteren zal ik het nooit.....

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  als er onderzoeken zijn geweest en alles ziet er verder goed uit, dan kun je dus rustig naar een Klassiek Homeophaat gaan.
  zou er niet mee blijven doorlopen, probeer het maar!
  Succes, Brenda

  Reageer
  #10

  ja maar als ik niet weet waar het vandaan kan komen of hoe het weggaat, hoe kan een homeopaat dan weten wat ik nodig heb? ik snap er niets van dat men gewoon zolang achter elkaar misselijk kan zijn??? heb niet continue spanningen? iedereen maakt zich wel eens druk!! maar dit belemmert je doen en laten..vind er zo geen reet aan...wil lekker genieten..maar het gekke is als ik lekker bezig ben met wat dan ook, dan denk je er niet aan en dan lijkt het net of het weg is!! zal het dan echt psychosomatisch zijn? of een reeel iets met spanningen te maken? zal yoga beter zijn dan sporten?? kan ik mijn opgevreten irritaties niet kwijt? tja wat is het??? kan me eigenlijk niet schelen, zolang ik maar van die rotte misselijkheid af kom..wil hier niet dood mee gaan..

  ok er zijn dingen die erger zijn, zal ik niet ontkennen, maar toch..

  Reageer
  #11

  het kan goed zijn dat het met spanningen te maken heeft of met onverwerkte emoties of frustraties. Ik heb zelf nu 11 weken last van misselijkheid na een operatie aan mijn nek. Dat geeft ook veel spanning mbt herstel etc. en bovendien voordat ik last van mijn nek kreeg stond ik al op het toppunt van mijn frustraties en onmachtige gevoel daar iets aan te kunnen doen. De nekhernia heeft dat gevoel nog verder naar boven gebracht. Maw alle lichamelijke klachten worden erger door de geestelijke klachten en andersom dus ook. Het versterkt elkaar en daar probeer ik vanaf te komen. Hoe? Door bezoek aan een psycholoog. Het blijft dat ik pijn in mijn nek heb nog steeds en mijn armen en benen voelen vreemd aan. Dus de lichamelijke stress is ook nog aanwezig. Ik hoop dat je hier iets aan hebt. Misselijk zijn bederft je leven behoorlijk. Ik weet er alles van. Ik geef echter niet over. Dat is dan nog een pluspunt. vooral veel last in de morgen.
  M.vr.gr. Mart

  Reageer
  #12

  Door de paniekaanvallen en angst kan er heel veel spanning op je maag komen te staan waardoor die daardoor "klein" aanvoelt je en snel misselijk bent.Een ostheopaat is in staat deze spanning weg te halen dus ik zou je aanraden eens een bezoekje aan de ostheopaat te brengen.Sucses,sterkte en beterschap ermee!

  Reageer
  #13

  Ik ben ook bij osteopaay geweest en helaas nog niets verder. Ik snap niet dat ik zolang misselijk ben, dag in dag uit door spanningen? Vind t n simpele oorzaak. Al n tijdje heb ik niet meer de spanningen die ik had en nog steeds kan ik regelmatig in huilen uitbarsten omdat ik me weer eens lekker wil voelen. Bij dokter word ik afgescheept met spanningen en daar word je niet blij van, want t lost niets op. Ik wil er vanaf,maar loop nog streeds vast en weet niet wat ik nou moet?

  Reageer
  #14

  Iedereen is wel eens misselijk of moet wel eens braken (overgeven). Misselijkheid ontstaat doordat een plekje in de hersenen, het braakcentrum, wordt geprikkeld en aan de maag het signaal geeft om zich te legen.

  Dit kan verschillende oorzaken hebben. Door een maagdarminfectie, maagpijn of een maagzweer kunt u misselijk worden. U kunt misselijk worden als u iets verkeerds of teveel gegeten heeft. Ook bij reisziekte kunt u misselijk worden of braken. Verder kan braken optreden bij duizeligheid, migraine of bepaalde hersenaandoeningen.

  Ook bij (het begin van) een zwangerschap kan misselijkheid en braken optreden. Waarom dit ontstaat is niet goed bekend.

  Tenslotte kunnen ook veel medicijnen misselijkheid als bijwerking geven.
  Wat kunt u zelf doen bij misselijkheid en braken?

  Soms helpt het om wat vaker kleinere beetjes tegelijk te eten of te drinken. Probeer in ieder geval regelmatig kleine hoeveelheden te drinken, om uitdroging te voorkomen.

  Bron:
  http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGZiektebeschrijvingen/NHGZiektebeschrijving/Z108.htm

  Reageer
Reageer op: HELP…AL 8 JAAR MISSELIJK
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief