Overmatig oranje slijm bij ontlasting

 • #1

  Goeiemorgen,

  Ik ben in het verleden bij de huisarts geweest omdat ik last had van overmatig lucht (boeren en winden). En toename in de frequentie van ontlasten. Ik heb toen zakjes Metamucil gekregen en moest als het niet beter werd na 6 weken terug komen. Na een week of 8 werd het wat beter, maar later kwamen de klachten terug. Ik ben toen ook terug geweest en heb een ontlasting onderzoek gekregen. Ontlasting is onderzocht op Calprotectine en bacteriën en parasieten. Calprotectine was 5 en verder geen bijzonderheden. Huisarts gooit het daarom op pds. Al heb ik geen buikpijn en ik las dat dat wel een symptoom is om van pds te mogen spreken. Af en toe wel borrelende buik.
  Nu de laatste 2 weken enorm last van overmatig oranje slijm. Ik las dat oranje slijm bijmenging van bloed betekend. Ik wilde graag bij de huisarts een nieuwe calprotectine onderzoek, maar de huisarts acht dat niet nodig omdat het een jaar geleden is dat dat onderzocht is. Bij het eerste calprotectine onderzoek had ik overigens geen last van oranje slijm. Vandaar dat ik nogmaals zo’n onderzoek wil. Ik eet vezelrijk, elke dag fruit en drink voldoende water en thee ed. Geen alcohol. Moet ik bij de huisarts aandringen op een tweede ontlasting test op calprotectine of hoort dit er bij?
  Lukt me helaas om maar 1 foto toe te voegen. Maar bij de laatste ontlasting zat nog veel meer slijm dan dit. Deze foto is van een dag eerder. De laatste keer zat er slijm bij ter grote van een 50 cent euro munt. Hoeveel slijm is overigens normaal qua grootte. Dat kan ik nergens op internet vinden.

  Bijlagen:
  Reageer
  #2

  De huisarts zei trouwens ook nog dat ze geen tweede calprotectine onderzoek wilde doen vanwege de kosten. Maar dat mag toch nooit een reden zijn?!

  Nog geprobeerd een andere foto mee te sturen maar de bestanden zijn te groot helaas.

  Reageer
  #3

  Het kan toch bij PDS horen en ook nog afhankelijk zijn van wat je eet

  Reageer
  #4

  Ik heb de afgelopen dagen goed op mijn voeding gelet. Brocolli, spinazie, boontjes, andijvie en sla. Elke dag stuk vers fruit, volkoren brood. Handje nootjes. Voldoende vocht. Maar hoeveel slijm is nog ‘acceptabel’ en bij hoeveel wordt het zorgelijk. Op internet lees ik (te) veel slijm bij ontlasting, maar hoeveel is (te) veel. Acht u een tweede ontlasting test ook niet noodzakelijk zoals de huisarts zegt. Al noemt zij de kosten van het onderzoek.

  Reageer
  #5

  En klopt het dat als de slijm oranje is dat het dan bijmenging is van bloed?

  Reageer
  #6

  En tot slot. Kun je van pds spreken als je verder geen buikpijn hebt. Want ik lees overal op internet dat dat een voorwaarde is om de diagnose pds te kunnen geven.
  alvast bedankt!

  Reageer
  #7

  De dokter bepaald of het nodig is... het is niet de bedoeling dat er allemaal dure onderzoeken worden gedaan alleen maar omdat denkt iets te hebben of in angsten leeft.
  Het kan veroorzaakt worden door wat je eet en PDS

  Reageer
Reageer op: Overmatig oranje slijm bij ontlasting


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief