Boeren en vage klachten borst en ribben

  • #1

    Hallo forum,

    Ik loop al een tijdje met deze klachten en dacht laat ik dit een plaatsen om een forum om te kijken of er mensen zijn die dezelfde klachten ervaren aangezien ik er zelf niet uitkom. Ik zal mijn klachten nader uitleggen. Ik ben een 24 jarige vrouw die al iets meer dan een jaar last heeft van lucht in de slokdarm en maag Het begon 1.5 jaar geleden. Ik liep dit jaar een darminfectie op en had hier veel last van (voornamelijk gasvorming) 1.5 maand later begon ik ineens met het extreem boeren. Dit werd door de huidarts gelinkt aan de darminfectie en dit zou vanzelf naarmate de darmen herstellen volgens de HA wegtrekken. Nu 1 jaar later heb ik deze klachten helaas nogsteeds. De klachten waar ik het meeste last van ervaar zijn als volgt.

    Het voelt alsof de lucht niet in mn maag komt en kan dan ook als ik lucht inadem dit gelijk uitboeren (op commando).Ik heb altijd een gevoel dat er lucht vastzit in mijn slokdarm, mijn slokdarm, maag en darmen maken dan ook veel borrelende geluiden (somd wel een paar uur lang) Ook is mijn middenrif erg gespannen en doet deze vaak pijn (drukkend doffe pijn). Ook veel last van Pijn rechts naast het maagkuiltje onder de ribbenrand. Ik kan ook niets eten of drinken zonder hierna te moeten boeren. Zelfs 1 a 2 uur na het eten moet ik vaak boeren en boer dan ook de lucht van dit eten heel de tijd op :(.

    Ook heb ik nog last van een paar andere klachten. Ik heb nooit een hongergevoel, Tijdens het slapen wordt ik niet wakker maar wanneer ik sochtends wakker wordt voelt het alsof ik moeier ben opgestaan dan dat ik ben gaan slapen. Ook heb ik op dat moment erg veel lucht in mijn lichaam en heb het idee dat ik hierdoor snachts oppervlakkig ademhaal. Verder soms last van steekjes achter borstbeen en vaak spier of zenuwtintelingen.

    Inmiddels heb ik me me laten testen op slechte maagbacterien of darmbacterien maar deze test liet niks blijken. Vervolgens een gastrocopie en een echo (galwegen en galblaas) gehad maar ook hier kwam niks geks uit. Fysio en logopedie hebben me geholpen door meer bewust te worden over het spiergebruik maar ook dit verlichtte mijn klachten niet echt. Ik heb zelf het idee dat er iets niet goed zit en wil graag nog verder onderzoek doen, maar de huisarts beschouwd mij als uitbehandelt en weet niet goed wat ze kan doen voor mij buiten hypnotherapie om beter met de klachten om te kunnen gaan (wat ik binnekort zal ondergaan). Iemand een idee waardoor mijn klachten standhouden en zouden kunnen worden veoorzaakt? Ik zou graag willen weten hoe ik hier verder onderzoek naar zou kunnen doen. Ik zou hier graag zo vanaf willen :).

    Alvast bedankt voor het lezen van dit lange bericht. Mvg mimi

    Reageer
    #2

    Ik ben vergeten te zeggen dat ik geen voedselallergien of intoleranties heb. Ik heb geen stoelgangsklachten. Wel soms wat last van winden.

    Reageer
    #3

    Heb je last van angsten of langdurige stress/spanningen?
    Doe eens de test op:
    https://www.dokter.nl/hyperventilatietest/

    Reageer
    #4

    Geen angsten, wel langdurige spanning. Slaap heel onrustig en draai erg veel (word niet wakker snachts gelukkig). Wel sochtends al last van middenrif na het wakker worden. Ben al paar keer naar de fysio en masseur geweest omdat alles vastzit door de stress waarschijnlijk. Ik sport wel elke dag en heb niet echt intensief werk.

    Reageer
    #5

    Ik heb naar de ingevulde testen gekeken en het ziet er toch naar uit dat je hyperventileert. De fysio zou daar wel iets mee moeten kunnen

    Reageer
    #6

    Zou deze stress ook dit boeren kunnen veoorzaken? Of zou het dit alleen maar erger kunnen maken. Het is eigenlijk dit probleem waardoor ik continu geirriteerd en gestresst raak en dus in een visuele cirkel zit. Ik had deze klachten al voordat ik al langdurige spanning had.

    Reageer
    #7

    Ja dat kan. Door hyperventileren dus

    Reageer
Reageer op: Boeren en vage klachten borst en ribben


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief