Altijd erge buikpijn na avondeten

 • #1

  Hallo ik ben een man van 20 jaar en heb al lange tijd last van veel klachten waaronder buikklachten. Ik heb al meer dan 6 maanden last van verstopping waarvoor ik regelmatig van magarol zakjes neem tegen verstopping. Wat echt opvalt is dat ik altijd na (warm) avondeten, ik denk nog geen 10 minuten daarna, hele heftige buikpijn krijg. Ik hoef dan niet naar de wc maar het voelt alsof mijn hele buik geïrriteerd is vooral onderbuik. Ziektes als crohn zijn al uitgesloten maar weet iemand waarom ik zoveel last van mijn buik heb en dan vooral na het avond eten?

  Ben ook al vaak naar de huisarts geweest met deze klachten waaruit steeds wel wat onderzoeken volgen maar een oorzaak is er niet gevonden.

  Iemand die dit herkend of dit weet?

  Reageer
  #2

  Ben je ook al bij een MDL arts geweest?

  Reageer
  #3

  Nee ik ben bij een internist geweest waar ik meerdere buik echo's, meerdere keer bloed prikken en een ontlastingsonderzoek heb gehad. Hier kwam helemaal niks bijzonders uit. Maar ik heb echt veel last steeds

  Reageer
  #4

  Is er dan iets verandert aan aan je eetpatroon? Heb je veel stress of spanningen?

  Reageer
  #5

  Over het algemeen eet ik best wel gezond veel fruit vezels en groente en allergieën zijn ook uitgesloten. Ik maak me wel zorgen om mijn klachten ondanks dat onderzoeken niks ergs uitwijzen (gelukkig).

  Reageer
  #6

  Ik heb er zo helaas ook geen verklaring voor

  Reageer
  #7

  Heeft geen van de artsen over PDS gesproken?

  Reageer
  #8

  Het is wel eens benoemd. Net ook weer avond gegeten en weer 10 min. Daarna supererge last in mijn buik. Een soort geïrriteerde scherpe steken op een bepaalde plek en voor de rest gwn een geïrriteerde pijn in heel de onderbuik. Voor de rest heb ik de hele dag last van een gevoelige plek links in de zij en buik, die soms ook uitstraalt naar links in de onderrug. Dit heb ik al langer dan 1 jaar maar op buikechos is niks gezien.

  Is dit erg abnormaal?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik ben een man van 29 en ik ervaar al meer dan 8 maanden dezelfde klachten. Ook mijn dokter heeft er geen verklaring voor ben benieuwd of meer mensen hier last van hebben en of er iets tegen te doen is. Het is lastig want ik soms niet meer sporten en ik slaap moeilijk omdat ik er savonds het meeste last heb van voornamelijk steken in de buik.

  Reageer
Reageer op: Altijd erge buikpijn na avondeten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief