Pijn buik links boven en maag

  • #1

    Sinds enkele maanden heb ik buikpijn, links boven onder mijn ribben.
    Het begon ermee dat ik af en toe snachts wakker werd met een krampende pijn op die plek die een paar minuten over was. Overdag had ik verder geen klachten.
    Na enkele maanden af en toe last te hebben gehad kwam het vaker. Na een potje lasergamen heb ik weken buikpijn gehad.
    Het is een soort beurse plek te worden die nu elke dag zeer doet. Lopen en (op mijn rug) liggen geeft relatief weinig pijn, maar zitten, tillen, bukken is pijnlijk en bv op rechterzij liggen is niet te doen.
    Ontlasting was in begin van slag, had wat obstipatie. Door gebruik macrogol en nu psylliumvezels heb ik daar geen problemen meer mee.
    Het meest vervelende is dat mijn maag mee lijkt te doen sinds december; ik heb continue een soort van brandende tong en een “koude keel”. Alsof ik een rol pepermunt gegeten hebt. Om gek van de worden. Het voelt alsof er ergens iets tegen aandrukt,dat spanning geeft op mijn maag/slokdarm. Ik heb ook een vreemde smaak in de mond en vaak een hele vieze tong. Maagzuurremmers werken niet.

    Paar onderzoeken gehad op mijn eigen verzoek. Bloed, ontlasting en echo, deze waren allemaal goed.
    Nu doorgestuurd voor colonscopie, ook op mijn verzoek, de huisarts neemt het niet zo serieus. Denkt dat het van darm komt, PDS. Nu ben ik wel bekend met buikpijn, maar ik ken mijn pijntjes en dat zijn niet deze pijnen. Ik twijfel dan ook aan of dit PDS is en ik vind het lastig om de huisarts te vertrouwen.

    Het is een heel verhaal, ik hoop dat iemand het herkent en tips heeft…

    Alvast mijn dank
    Monique

    Reageer
    #2

    Wat jammer dat niemand reageert….
    Is er niemand die de klachten herkend of een tip heeft?

    Reageer
    #3

    De meeste mensen komen hier puur voor hun eigen klacht/vraag op het forum,er is meestal weinig interactie tussen mensen in verschillende topics. Vind ik tenminste.
    Misschien krijg je een reactie als reageert onder een topic van iemand die ook pds gerelateerde klachten heeft, er zijn genoeg vragen over dat onderwerp.

    Reageer
    #4

    Beste Monique,
    Mijn vrouw heeft al vanaf begin 2018 soms hevige pijn bovenbuik/borsten, ze riep me na een toilet bezoek en ben ik gaan kijken was geen ontlasting te zien maar wel flinke klodders donker tot zwart bloed, dit vond ik verontrustend en ben met haar naar de eerste hulp gegaan. Daar hebben ze haar onderzocht maar niets gevonden, loop van de weken erna heeft ze darmonderzoek gehad maar niet gevonden, echo vanaf haar borsten naar onderbuik niets gevonden, terug naar huisarts die moest het maar uitzoeken, kwam tot de conclusie syndroom van tietse. Na van allerlei medicijnen kwam ze op de tramadol voor de pijn. Als ze op familiebezoek ging in Panama heeft ze ook verschillende onderzoeken daarvoor gehad maar niet gevonden. Afgelopen jaar ging ze op familiebezoek omdat haar broer slecht lag, ze is in december in het ziekenhuis in elkaar gezakt na onderzoek en 3 scans hebben ze eindelijk ontdekt waar ze de pijn van had. Ze had boven in de maag een gaatje en moest met spoed geopereerd worden ,volgens de specialist was ze een wandelende tijdbom,kosten $ 12.000,00 verzekering hier betaald maar euro 2590,00. Misschien hebben je klachten ergens in die richting, mijn vrouw is gelukkig van haar pijn af en verzekering is bezwaar aangetekend

    Reageer
    #5

    14 dagen geleden ben ik aan mijn galblaas geopereerd, wegens ontsteking en koorts. Nu, heb ik diarree, wat heel donker van kleur is, alsook veel pijn links boven de navel. Een gevoel alsof daar steeds iets zit prikken. Alsook, krijg ik soms stekende pijn rechts, onder de ribben. Koorts heb ik niet, maar krijgt soms plots zo warm en dan soms lig ik te bibberen.
    Kan iemand mij vertellen wat dit kan zijn?

    Reageer
Reageer op: Pijn buik links boven en maag


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief