Pijn buik links boven en maag

 • #1

  Sinds enkele maanden heb ik buikpijn, links boven onder mijn ribben.
  Het begon ermee dat ik af en toe snachts wakker werd met een krampende pijn op die plek die een paar minuten over was. Overdag had ik verder geen klachten.
  Na enkele maanden af en toe last te hebben gehad kwam het vaker. Na een potje lasergamen heb ik weken buikpijn gehad.
  Het is een soort beurse plek te worden die nu elke dag zeer doet. Lopen en (op mijn rug) liggen geeft relatief weinig pijn, maar zitten, tillen, bukken is pijnlijk en bv op rechterzij liggen is niet te doen.
  Ontlasting was in begin van slag, had wat obstipatie. Door gebruik macrogol en nu psylliumvezels heb ik daar geen problemen meer mee.
  Het meest vervelende is dat mijn maag mee lijkt te doen sinds december; ik heb continue een soort van brandende tong en een “koude keel”. Alsof ik een rol pepermunt gegeten hebt. Om gek van de worden. Het voelt alsof er ergens iets tegen aandrukt,dat spanning geeft op mijn maag/slokdarm. Ik heb ook een vreemde smaak in de mond en vaak een hele vieze tong. Maagzuurremmers werken niet.

  Paar onderzoeken gehad op mijn eigen verzoek. Bloed, ontlasting en echo, deze waren allemaal goed.
  Nu doorgestuurd voor colonscopie, ook op mijn verzoek, de huisarts neemt het niet zo serieus. Denkt dat het van darm komt, PDS. Nu ben ik wel bekend met buikpijn, maar ik ken mijn pijntjes en dat zijn niet deze pijnen. Ik twijfel dan ook aan of dit PDS is en ik vind het lastig om de huisarts te vertrouwen.

  Het is een heel verhaal, ik hoop dat iemand het herkent en tips heeft…

  Alvast mijn dank
  Monique

  Reageer
Reageer op: Pijn buik links boven en maag
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief