Pijn rechts boven in de buik

 • #1

  Al een aantal jaren kamp ik met pijnklachten die rechts in de bovenbuik op één plek net onder de ribben zit. Het is begonnen met 1 keer in de 3 á 4 maanden echter is de frequentie gestegen naar bijna maandelijks en soms 2x per maand. Wanneer ik net onder de ribben in mijn buik duw voel ik de pijn zitten. Wanneer ik in adem en de buik uitzet is het ook beter te voelen. Verschillende echo's hebben uitgewezen dat er niets afwijkend te zien is. Ook de MDL arts heeft geen aantoonbare zorgen om verder onderzoek te doen.
  Klachten zijn aanhoudend en in begin te verlichten met paracetamol en een warme kruik echter werkt dit ook steeds moeilijker. Het lijkt op pijnkolieken die je kunt ervaren bij galstenen of nierstenen. Uit te lokken zijn de klachten ook bij alcohol gebruik. Wie ervaart gelijke klachten en heeft tips ???

  Reactie
  #2

  Beste Rene,

  Niet iets soortgelijks gehad maar er zijn verschillende dingen die je hier kan onderzoeken. Heb je al een MRI en/of colonoscopie gehad? Er zitten daar zoveel organenen waar het effect op kan hebben; lever, darmen, alvleesklier...

  Als je er niet prettig bij voelt zou ik gewoon om meer onderzoek vragen.

  Reactie
Reageer op: Pijn rechts boven in de buik
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief