Blijvende obstipatie

  • #1

    Al jaren heb ik prikkelbaar darm syndroom.
    Ik blijf last houden van obstipatie zelfs met gebruik van medicatie (macrogol en ldn)
    Nu vraag ik me af zit ik nu de rest van mijn leven met obstipatie en een naar gevoel in m’n buik en darmen of zijn er nog meer middelen voor doe helpen.
    Met mijn dieet ben ik al bezig geweest en eet geen wit brood meer en witte pasta chocola en zuivel.
    Op m’n werk is het ook best vervelend als je soms 5 keer per dag naar de wc moet mijn werkgever is hier niet echt blij mee.
    Ik moet er eigenlijk altijd rekening mee houden.
    Soms sla ik sporten of een avondje uit over omdat ik dan erg last heb van m’n buik en darmen.
    Ik ben een beetje ten einde raad.

    Reageer
    #2

    Eigenlijk zou je sporten juist niet over moeten slaan.
    Veel bewegen (minimaal een half uur wandelen per dag) is juist heel goed voor de darmen en de spijsvertering

    Reageer
    #3

    Ik zou toch even goed je voedingspatroon onder de loep nemen. Oplosbare vezels zoals in groente en fruit zijn beter dan de onoplosbare vezels uit brood. Sowieso beter matig met brood en niet als hoofdmoot van de maaltijd. Dat witte brood hoeft geen probleem te zijn als je er voldoende groente bij gebruikt en niet teveel eet. En misschien wat minder tarwe. Beter de langzame koolhydraten, zoals boekweit. Daarnaast psylliumvezels. Die magrocol is zooi. Een natuurgenezer zou je nader advies kunnen geven. Osteopathie kan ook helpen bij bepaalde buikklachten.

    Reageer
    #4

    Maar als je 5 x pd naar de wc moet, heb je toch geen obstipatie? Is het alsnog hard en donker?

    Ik denk wel dat de medicatie een functie van je darmen overneemt. Voor een tijdelijke situatie is het goed, maar dit moet echt niet nodig zijn bij PDS.

    Misschien zijn darmen nu verder uit balans, en is het even uitzoeken wat handig is. Maar dan zonder die marcogel ed. Dus stel je poep is donker en hard, dan ga je daar je gedrag op aanpassen. Poep je nog steeds veel na stoppen met die zakjes, dan is er misschien iets anders aan de hand.

    Overigens heb ik ook die diagnose gekregen. Maar dat ging over nadat ik én een trage schildklier bleek te hebben en daar medicatie voor kreeg, én dat ik bij klachten peptobismal gebruikte (was maar een paar keer nodig bij misselijkheid en erge diarree).

    Nooit meer darmklachten gehad, terwijl ik het jaren had.

    Reageer
Reageer op: Blijvende obstipatie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief