Vreemde vlek op CT-scan

 • #1

  Hallo,

  Achtergrond: ik sukkel al tien jaar met een slechte maag, en constante refluxklachten. Eerder in 2022 heb ik nog een gastroscopie gekregen, die er OK uitzag.

  Sinds 15 december echter, is er iets veranderd. Wanneer ik iets eet of drink, heb ik het gevoel alsof mijn maag fysiek in brand staat. Niet "branden" zoals van zuur, maar meer een branden zoals dat van extreme honger...? En echt in de maag zelf. En mijn darmen werken ook niet meer fatsoenlijk. Constant geborrel, vaak (maar niet altijd) diarree, en de eerste week dat dit begon kon ik letterlijk niks eten of ik moest het meteen terug op kotsen... Dit gebeurd nu soms nog. Ik heb soms enorm scherpe pijnscheuten (steken) in de regio van de maag. Dokter wil geen gastroscopie meer geven want hij is ervan overtuigd dat het psychologisch is, en wijst me dus maar naar een psycholoog door. Mja, ik ben daar zo zeker allemaal niet van... Ik heb wel stress het laatste jaar, maar ik heb al véél langer een slecht maag-darm systeem...

  Nu heb ik toevallig net een scan laten maken van de longen voor een ongerelateerd geval van kortademigheid... Volgens de notities van de longarts zijn de longen perfect in orde, maar ik zie daar op de foto een verdachte zwarte massa... waar denk ik dan toch de maag zit... Wat moet ik hier van denken? Wat moet ik doen of zeggen om de dokter te overtuigen me een echo/MRI/gastro/endoscopie te geven, dat we EINDELIJK kunnen uitsluiten dat dit een tumor is? Ik sta ondertussen al een maand doodsangsten uit, en de uitleg "het zal wel stress zijn" help hier helaas niks aan.

  Tom

  Reageer
  #2

  Massa op CT is eerder wit, zoals bot. En lucht bv is meer donker.

  Je zou erop moeten vertrouwen dat een radioloog het zou oppikken als er naast longen iets zou opvallen.

  Dat brandende gevoel lijkt me erg vervelend. Helpt het dan om wat te eten?

  Sterkte!

  Reageer
  #3

  Het is het eten dat dit branden (vrij direct) triggert. Zelf een glaasje water 's morgens (op een lege maag!) is al genoeg. De moment dat het water de maag bereikt, begint het met branden.

  Reageer
  #4

  Jee, wat ondoenbaar!

  Heb je weleens van Pepto bismal gehoord?
  Ik heb jaren heftige problemen met m'n maag gehad. Ook darmen trouwens.
  Maar toen was ik eens op vakantie en daar gaf iemand me Peptobismal. En toen waren al m'n klachten weg.

  Volgens mij wordt het niet in nederland verkocht. Ik vroeg altijd of iemand het meenam van vakantie. Maar misschien nu wel. Het is fel roze en komt in een flesje maar ook kauwtabletten.

  Wie weet helpt het je, dat zou ik je gunnen!

  Reageer
  #5

  In Nederland verkrijgbaar onder de naam: Pepto Bismol

  Reageer
Reageer op: Vreemde vlek op CT-scan
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief