• #1

  Ik heb een vraag over pds. Mijn dokter heeft allerei onderzoeken gedaan aan mijn ontlasting en bloedgeprikt en geen afwijking gevonden.

  Mijn huisarts heeft gezegd dat ik waarschijnlijk pds heb omdat er geen afwijking gevonden kon worden. Ik vraag me eigen af of het normaal is bij pds dat je voedsel onverteerd in je ontlasting terecht komt, en waarom ik nog dezelfde voedsel die ik dat dag heb gegeten ook hetzelfde dag eruit komt. Hoe kan dit? En mijn ontlasting is lichtbruin maar als ik het afveeg is het geel achtig. Ook is mijn ontlasting heel dun het ziet als een platgedrukt deeg.

  Reageer
  #2

  Kijk eens op bijvoorbeeld Thuisarts.nl wat pds inhoudt.

  Alles wat je opnoemt,past daar dus precies bij

  Reageer
  #3

  Ik heb opgezocht maar er staat niet bij dat gele ontlasting niet echt met pds te maken heeft. Of is dit onjuist ?

  Reageer
  #4

  er staat niet bij dat gele ontlasting niet echt met pds te maken heeft.

  Dan kan het er dus wel mee te  maken hebben.

  Je bent gewoon een manier aan het zoeken om maar te kunnen  zeggen dat het niet PDS is. Dit gaat toch nergens over...en kom je met dingen die er dus niet staan. Nou ga je dus al antwoorden zoeken in  dingen die er niet staan

  Reageer
  #5

  Ik heb dit van internet, en bij thuis.nl stond er niet bij welke kleur ontlasting je bij pds kan hebben, maar goed het was alleen een vraag, Nu weet ik genoeg.

  Reageer
  #6

  Bij de PDS kun je verschillende kleuren hebben

  Reageer
  #7

  ik heb pds,en dit komt mij bekend voor....Soms gaat het een tijdje goed,en soms gaar het echt niet goed......ik heb het destijds goed met de internist besproken,ook omdat ik op dat moment bloed bij mijn ontlasting had.....Mijn darmen zagen er erg gezond,dusdanig dat ze geen biopt genomen hebben,wat ze normaal wel deden.

  Ik leef gezond,groenten,fruit,noten onbewerkte vis en vleessoorten,volkoren produkten,en 1x per dag een melkprodukt.......tja nu hebben we de feestdagen achter de rug....ook ik heb lekker en anders gegeten,wijntje erbij......en inderdaad mijn  ontlastingspatroon is anders......zodra ik normale eetpatroon weer volg dan normaliseert dat na ongeveer 4 a 5 dagen.....

  Reageer
  #8

  Dat heb ik inderdaad ook bij een grote maaltijd heb ik veel last van winderigheid en boeren. Wel vreemd dat ik eigenlijk geen buikpijn heb wel last van een opgeblazen gevoel vaak en boeren. Maar eigenlijk heb ik lang geen last gehad van pds altijd goede ontlasting en nu ineens weer 2 weken last. Voeding is wel iets wat ik denk ik moet aanpassen, ik heb namelijk ook gelezen dat je kaas moet vermijden maar dat kan ik niet want ik eet niks anders dan kaas op mijn boterham.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Pds
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief