Pijn rechtsonder buik

 • #1

  Hallo.

  Ik ben 20 jaar en heb nu sinds 2 weken een lichte pijn rechtsonder in mijn buik. De pijn is niet constant aanwezig maar vooral soms in de avond en nacht. Als ik erop druk, dan hoor je de eerste keer wat gerommel van die plek. Daarna doet het geen pijn meer. Soms doet het pijn als ik daar druk, maar meestal kan ik daar drukken zonder dat ik pijn voel.

  Ik heb daarnaast spastische darmen waar ik soms last van heb. De laatste tijd heb ik hier wel last van. Ik voel dus ook pijn op andere plekken van mijn darmen. Maar dit ben ik gewend.

  Verder heb ik geen klachten die zouden kunnen wijzen op een blinde darm ontsteking. 2 maanden geleden heb ik ook een echo gemaakt van darmen waarbij er niks aan de hand was.

  Zou dit een (chronische) blindedarmontsteking kunnen zijn?

  Reageer
  #2

  Dat is zeer onwaarschijnlijk. PDS is dan toch meer voor de hand liggend

  Reageer
  #3

  Dank voor uw antwoord. Is het dus normaal dat als ik druk rechtsonder mijn buik, dat ik dan gerommel hoor, en dat de pijn daarna verdwijnt. Wijst dit er dan op dat het ligt aan de darmen zelf?

   

  Reageer
  #4

  Dat klopt inderdaad

  Reageer
  #5

  Oke dankuwel.

  Reageer
  #6

  De klachten zijn grotendeels weg nu merk ik. Ik heb gisteren een dag gesport. Als ik mijn buik aanspan voel ik een lichte pijn rechtsonder buik. Voor de rest geen klachten. En drukken op plek doet ook geen pijn. Is dit verschijnsel normaal?

  Reageer
  #8

  Een dag gesport...... spierpijn misschien

  Reageer
Reageer op: Pijn rechtsonder buik
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief