Terugkerende buikpijn rond navel bij dochter van 7

 • #1

  Wie kan mij helpen, ik weet het niet meer.. Afgelopen juli heeft mijn dochtertje erge buikpijn gekregen. We kwamen op de SEH terecht en op een echo zagen ze ontstoken lymfeklieren in de darmen en invaginatie. Ze was toen opgenomen en met goede pijnstilling is het over gegaan. Nu is het zo dat telkens wanneer ze ziek is (koorts) ze weer die erge buikpijn krijgt. 4 weken terug had ze een forse keelontsteking, en overheerste al snel de buikpijn weer. Ze kreeg een kuurtje, waarna ze redelijk snel weer opknapte. De buikpijn verdween ook. Vorig weekend had ze weer koorts, verkouden, hoesten ed. Na een paar dagen was ze weer opgeknapt. De eetlust was nog laag. Afgelopen weekend kreeg ze weer koorts, oorpijn en buikpijn. Maandag weer een kuurtje gekregen voor de oorontsteking. Maar als snel overheerste de buikpijn en was ze ontroostbaar. Geeft pijn aan bij dr navel. Maandagavond bij de HAP geweest die ons naar de SEH stuurde omdat de ontstekingswaarden hoog waren. Ze begon ook te spugen. Het lastige is dat ze daar bijna niet huilt, en zegt dat ze een beetje pijn heeft. Ze wil koste wat het kost daar niet blijven. We zijn die avond naar huis gestuurd met zetpillen paracetamol en diclofenac en moesten de volgende morgen terug komen voor nog een keer bloedonderzoek. Gister de hele dag gezeten de ontstekingswaarden waren toch weer gestegen naar 130, terwijl ze een antibiotica gebruikt. Op de echo van de buik, longfoto en in de urine waren geen afwijkingen te zien. Ze drinkt goed, eet al dagen niet. Is misselijk. Heeft gister 2 keer ontlasting gehad na 2 dagen. Het was vaste ontlasting en met afvegen zat er bloed aan het papiertje. Had ze de vorige keer ook al. Vannacht goed geslapen, was ook uitgeput. Vanmorgen kwam ze weer met buikpijn uit bed. Paracetamol en diclofenac gegeven, maar ze blijft maar huilen. Is alleen stil als ze een filmpje kijkt. Ze wil alleen maar liggen en ze kan niks warms op dr buik houden. Vrijdag moet ik naar de eigen huisarts om de ontstekingswaarden nog een keer te meten. Iemand tips? Ik weet t niet meer..

  Reageer
  #2
  • P.s. ze heeft gister een wat bredere antibiotica gekregen dan ze had.
  Reageer
  #3

  Weer de huisarts bellen en zeggen dat het niet goed gaat en aandringen op zo snel mogelijk een afspraak en anders een verwijzing naar het ziekenhuis/seh vragen.
  Dat is wat ik zou doen.
  En dat ze niet in het ziekenhuis wil blijven,snap ik.
  Maar dat lijkt me niet aan haar om te beslissen. Als het moet,is dat heel vervelend, maar wel voor haar eigen bestwil.
  Zou ze trouwens allergisch kunnen zijn voor de antibiotica? Dat zou ik toch wel even vragen,zelf wordt ik ziek van antibiotica, buikpijn,overgeven,koorts. Bij mij is het middel dan erger dan de kwaal.
  Beterschap!

  Reageer
  #4

  "Het lastige is dat ze daar bijna niet huilt, en zegt dat ze een beetje pijn heeft." Maar het is dan aan jou om de werkelijkheid goed weer te geven. Vraag een verwijzing voor de kinderarts

  Reageer
  #5

  Dank voor jullie reacties. Het lijkt sinds vanmiddag beter te gaan. Ze heeft nog wel wat verhoging, maar buikpijn is aanzienlijk minder. Ben sinds vanmiddag gestopt met diclofenac en paracetamol zetpillen. Vorige x leek ze van diclofenac erg misselijk te worden en nu leek ze telkens na pillen beroerder te worden. Antibiotica krijgt ze nog wel. Hopelijk gaat het nu echt de goede kant op.
  Ga vrijdag bij de huisarts wel vragen voor een verwijzing naar de kinderarts. Niet normaal die buikpijn. T is wachten op de volgende x..

  Reageer
  #6

  Antibiotica en NSAID's natuurlijk niet zo best voor je lichaam dus liefst zo min mogelijk en vooral ondersteunen met andere middelen, zoals een goed probioticum. Een natuurgenezer zou wat verder kunnen kijken. Misschien dat voedingspatroon een rol kan spelen. Natuurlijk niet in plaats van medische zorg.

  Reageer
Reageer op: Terugkerende buikpijn rond navel bij dochter van 7
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief