Symptomen stress op maag

 • #1

  Al gedurende ongeveer een jaar precies wisselende klachten van keelpijn, slijm in de keel, drukkend gevoel uiterst links onder ribbenboog, en boeren. Soms impact op de stem die wel verdwijnt.
  Enkele jaren geleden had ik last van wisselende kramp aanvallen van de darmen, die blijken nu wel vermindert.
  Er was destijds een diagnose PDS gedaan door de HA, obv bloedonderzoek stoelgang onderzoek en echo.
  Nog daarvoor had ik plas klachten, vaak naar het toilet moeten gaan, vooral in stress situaties. Die zijn er nu ook nog af en toe maar heb ik gedeeltelijk aanvaard dat dit nu eenmaal zo is. Wel een dosis plas pillen voor genomen destijds.

  In samenspraak met huisarts momenteel een dosis pantomed 20 mg opgestart. Keel leek precies zachter in het begin, boeren minder maar de druk onder ribbenboog en borstkas lijken te blijven. Gaviscon lijkt ook wel de keelpijn te verzachten voor een tijdje?

  Verder ben ik nogal iemand die zich snel opjaagt en snel stress ervaart op werk en privé zaken, een beetje 'binnen vitter', hoewel ik dit wel onder controle probeer te krijgen. Ook wel een aardig tijdje wat alchohol gedronken om privé en werk problemen te verdoezelen.

  Ik ben eerlijk gezegd niet heel gerust, de HA zegt dat het mogelijk door stress komt en ziet ook geen nut in verder onderzoek.

  Weet niet zo goed wat ik verder moet doen.

  Reageer
  #2

  "Verder ben ik nogal iemand die zich snel opjaagt en snel stress ervaart op werk en privé zaken, een beetje ‘binnen vitter’, hoewel ik dit wel onder controle probeer te krijgen. Ook wel een aardig tijdje wat alchohol gedronken om privé en werk problemen te verdoezelen." Ik denk dat je hierin dan toch de oorzaak moet zoeken. ik denk dat je hyperventileert.
  Doe eens de test op:
  https://www.dokter.nl/hyperventilatietest/

  Reageer
Reageer op: Symptomen stress op maag
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief