CT Scan

 • #1

  ik moet over een paar dagen in ct scan laten doen vanwege een vermoedelijke hypofyse. Ik ben zo bang dat ze iets gaan zien of ontdekken. Maar ik neem aan dat als iets gezien word dat niet deugd dat ik snel verwittigd word door dokter of neuroloog? Want huisdokter verteld me dat uitslag pas komt over 2 dagen na de ctscan.

  Reageer
  #2

  DEr zal ook naar de scan gekeken moeten worden door de radioloog en de neuroloog. Dus ja, je zult die twee dagen moeten wachten

  Reageer
  #3

  Als er een groot probleem is, wordt je dezelfde dag al door het zhs gebeld. De radioloog ziet de CT dir dag en zoekt dan meteen contact met dienstdoende neuroloog. Word je niet dezelfde dag gebeld, dan kan het duidelijk wachten.

  Reageer
  #4

  Erg optimistisch @ Alias, helaas gaat het niet altijd zo

  Reageer
  #5

  Standaard procedure bij grote problemen, daar zijn de radiologen voorwacht voor.

  Ook ik ben op de dag van de mri al thuis gebeld met een groot probleem, en moest eigenlijk een week op de afspraak wachten.

  Reageer
  #6

  dus kort samengevat: bij ernstige zaken hoor ik het van het ziekenhuis zelf(neuroloog), en als het niet ernstig of niks is via mijn huisarts? groetjes

  Reageer
  #7

  Als jouw huisarts een CT brein aanvraagt (?), dan zal de huisarts in principe door de dienstdoende neuroloog worden gebeld. De huisarts zal jou dan bellen dat je bv die dag nog door de neuroloog wordt gebeld.
  Als de neuroloog zelf een CT aanvraagt, zal die (of de vervanger) jou bellen.

  (Maar) ernstig is bv een bloeding, stolsel of iets anders dat acuut actie vereist, omdat uitstel schade kan opleveren. Dat komt niet veel voor.

  ik ben altijd blij als ik de dag van een scan niet word gebeld ๐Ÿ˜‰

  Reageer
  #8

  Huisarts had me inderdaad een verwijsbrief gemaakt voor een ct scan. Nuja voor mij is het 'gelukkig' maar voor een hypofyse, als ik het zo lees op internet blijk het goedaardig te zijn. Maar ik ben nogal iemand die zich snel zorgen maak.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: CT Scan
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief