Ct scan

  • #1

    ik loop al enige tijd bij de huisarts met klachten. Benauwd, hoesten, bloed opgeven. Er zijn de afgelopen 3 maanden al 2 Thorax fotos gemaakt waarop geen infiltraties of bijzonderheden te zien waren. Enkel bij de tweede foto stond er; Geringe copd veranderingen. Wat betekent dit.

    Daarnaast heeft mijn huisarts mij vorige week op basis van mijn klachten Benauwd, hoesten, bloed opgeven, pijn op de borst doorverwezen naar een longarts. Ik werd 3 dagen later gebeld door het ziekenhuis dat ik kon komen voor een CT scan van mijn longen. Ik kon al vlug terecht en volgende week is al de afspraak met de arts waar ik de uitslagen hoor. Nu is mijn vraag; is het normaal dat een longarts op basis van de klachten die de huisarts heeft doorgegeven je gelijk een ct scan laat maken zonder dat je bij de longarts bent geweest?

    ik ben nu een beetje bang dat ze mij een ct scan laat maken zonder dat ze mij heeft gezien, puur op basis van de doorverwijzing van de huisarts.

    alvast dank

     

     

    Reageer
    #2

    Je huisarts is ook een arts. Hij/zij kan dat aanvragen op basis van de klachten/symptomen. Ook de longarts zal daar naar kijken in de aanvraag. Die hoeft je dan niet eerst te zien.
    Ik snap niet zo goed wat je probleem is. Je zou eigenlijk blij moeten zijn dat je er zo snel terecht kunt zonder eerst gezien te worden door de longarts voordat dat er een scan wordt gemaakt, om goed te kijken wat er aan de hand is

    Reageer
    #3

    Beste John,

     

    mijn huisarts heeft de ct scan niet aangevraagd, die heeft mij slechts doorverwezen naar de longarts met vermelding van mijn symptomen. De longarts heeft toen het besluit genomen voor een ct scan. Ik vroeg het mij gewoon af of dit inderdaad een normale procedure was. Ik ben gewoon wat angstig omdat de longarts zo direkt te werk is gegaan zonder mij eerst te zien. Maar het is dus normaal dat een longarts opdracht kan geven tot een ct op basis van alleen de klachten?

    Reageer
    #4

    De klachten die de huisarts heeft aangegeven zijn voor de longarts in ieder geval genoeg reden geweest om meteen een scan te laten maken. En als ik zo naar je klachten kijk is dat toch een logische beslissing.
    .

    Reageer
Reageer op: Ct scan


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief