1.5 jaar verergerde darmklachten einde raad

 • #1

  Beste Lezers,

  Ik ben einde raad, ik loop nu al anderhalf jaar met erge buikkrampen, rugpijn, niet kunnen ontlasten. In eerste instantie bij de huisarts geweest die mij niet serieus nam omdat ik nog maar 25 jaar ben en het vanzelf wel over zou gaan. Vervolgens na enkele maanden toch doorverwezen naar de mdl waar ik nog eens 3 maanden voor heb moeten wachten. In de tussen tijd werden mijn klachten alleen maar erger en kon ik geen moment ontspannen of mezelf zijn door de pijn en onaangename gevoel. Na 3 maanden wachten kon ik nog eens 2 maanden wachten op een echografie. Hier was niks op te zien dus was de volgende stap een colonscopie. Hier heb ik uiteindelijk bijna een half jaar op moeten wachten en in de tussen tijd verschillende ontlasting testen gedaan waaruit bleek dat er bloed in mijn ontlasting zat en een ontsteking in mijn darmen. Uiteindelijk is er uit de colonscopie ook niks gekomen en ben ik ten einde raad. Mijn ontlasting is vinger dun en meestal zwart van kleur. Het voelt alsof mijn ontlasting niet kan ontsnappen en als het me lukt zijn het meestal hele kleine beetjes gepaard met veel slijm. Ik hoop dat iemand met mij kan meedenken waar het aan zou kunnen liggen! Alvast bedankt!

  Reageer
  #2

  Je zult beter een videocapsule laten doen waarbij ze ook je dunne darm kunnen zien. Een coloscopie is slechts alleen maar de dikke darm.

  Hoe was je coloscopie? Geen afwijkingen?

  Reageer
  #3

  De medische weg kan een goede stap zijn om dingen uit te sluiten of misschien dat er iets aan de hand is. Verder kan een natuurgenezer kijken naar het hele plaatje, zoals voedingspatroon, darmflora, hormoonhuishouding en adviseren over voedingssupplementen. ook goed om zelf je voedingspatroon eens onder de loep te nemen, etiketten lezen. Verder denken aan het belang van oplosbare vezels, zoals psyllium. De trend van tegenwoordig om minder of geen vlees te eten, kan ook problemen geven. Soja kan bijvoorbeeld erg ontregelend werken op darmen en hormoonhuishouding.
  Aanvullend zou een osteopaat wat kunnen betekenen. Kan bijvoorbeeld zijn dat er knopen zitten in je buik. Eventuele medicijnen, zoals ook anticonceptie, kunnen ook ontregelend werken.

  Reageer
  #4

  Beste Lezer,

  Bedankt voor uw reactie. Uit de colonscopie waren geen afwijkingen. Echter was het vermoeden dat er iets niet goed gaat in de endeldarm aangezien mijn ontlasting er gewoon niet uit wilt komen. Persen heeft ook geen invloed dit maakt het alleen erger. Het voelt alsof mijn endeldarm zodanig is vernauwd dat er alleen waterachtige of hele dunne ontlasting door heen kan komen.

  Reageer
  #5

  Vraag een verwijzing en ga voor een second opinion naar een andere MDL arts in een ander ziekenhuis

  Reageer
  #6

  Momenteel is er in NL een hele ernstige, haast onhoudbare situatie met de ziekenhuiszorg. Een verwijzing betekent: 3-6 maanden wachten! Ook bloed prikken kan 5 dagen duren. Ik vind dat er onderhand, ook op dit forum, specifieker aangegeven moet worden hoe er directe hulp verkregen kan worden.
  Ik zou suggereren: probeer het in België.

  Reageer
Reageer op: 1.5 jaar verergerde darmklachten einde raad
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief