Al 1,5 jaar alleen nog naar het toilet door poepzakjes

 • #1

  Hoi Allemaal,

  Al anderhalf jaar lang kan ik niet normaal naar het toilet. Het begon met een scheurtje in bij mijn anus wat maar niet genas. Ik ben naar de huisarts gegaan en die vertelde me "het gaat vanzelf wel over". Na drie maanden bleken de scheuren dieper, pijnlijker en niet opgelost. Ondanks dat ik vezelrijk at, niet te veel alcohol dronk en 3 keer per week sportte.

  Ik ben doorverwezen naar het ziekenhuis en hier gaf de vrouwelijk arts aan dat ik 4 anusfrisuren had. Oftewel 4 scheurtjes in en om de anus van sommige meerdere centimeters lang. Ook een Marisken had zich hierdoor gevormd en inwendige aambeien.

  Ik kreeg een recept mee voor Macrogol poeder zodat mijn ontlasting zacht zou worden en Diltiazem vaselineceto-macrogelcrème om in de anus te smeren.

  Nu zijn we anderhalf jaar verder en er is nauwelijks progressie. Ik smeer me een ongeluk en gebruik de poeder meerdere keren per dag. De huisarts vertelde me telefonisch dat het kan dat ik mijn hele leven deze producten zal blijven smeren.

  Maar ik kan me dit niet goed voorstellen. Ik ben een 30-jarige fysieke vrouw zonder overgewicht met een gezond eetpatroon (veel noten, bessen en havermout) en drink nauwelijks alcohol. Misschien zit er iets in mijn eetpatroon waar ik gevoelig voor ben waardoor mijn ontlasting niet zacht genoeg wordt. Of heb ik zoveel poeders gebruikt in deze 1,5 jaar dat mijn darmen zijn werk aan het verliezen is?

  Ik maak me best wel zorgen en wil graag naar alternatieve oplossingen zoeken dan alleen de "hier heb je een medicijn, doe er maar wat mee" hoek.

  Heeft iemand advies?

  Met vriendelijke groet,

  Fiene A.

  Reageer
  #2

  Jeetje, wat heftig!

  Het enige dat meteen in me op kwam, is dat als je veel vezels eet (dus ook uit groenten enzo), dat je ook veel water erbij moet drinken.
  Dit omdat dat nodig is bij vezelrijk eten.

  Ik weet niet of je hebt gekeken hoeveel je veilig kunt drinken (geen alcohol 😉 per dag? Ik zou daar iets onder gaan zitten en dat een tijd gaan doen. Eventueel zou ik er een beetje zout en suiker in doen na het sporten.

  Huisartsen zeggen altijd: beweeg genoeg (maar dan verlies je ook meer vocht) en eet vezelrijk (maar ook dan moet je meer drinken).
  En sommige middelen of medicatie droogt ook uit, kun je ook nog naar kijken. Bv ook bij alcohol water drinken.

  Reageer
  #3

  Hey,

  Mijn vader heeft een tijdje gehad dat hij na een operatie aan zijn darmen slecht naar het toilet kon.
  Ook alleen met zakjes en dan nog maar 1x in de zoveel dagen.
  Hij kreeg toen van de colon verpleegkundige het advies om juist even eens wat minder vezels te gebruiken.
  Dus een tijdje wat lichter brood ipv brood met extra vezels en witte pasta ipv volkoren.
  En dat met meerdere vezelrijke voedingsmiddelen die hij met goede bedoelingen gebruikte.
  Hij moest eigenlijk de dingen eten waar hij voorheen te goed van naar het toilet kon.
  Natuurlijk wel voldoende groente en fruit en geen vette hap.
  Wel gezond,maar dan de "minder gezonde " variant daarvan.
  En minimaal 2 tot 2,5 liter water drinken op een dag,zeker als je hebt gesport.
  Dit heeft hem toen geholpen,hij eet nu weer gewoon de vezelrijke producten, maar als hij weer problemen met zn stoelgang krijgt,switcht hij weer een paar producten voor een tijdje.

  Reageer
Reageer op: Al 1,5 jaar alleen nog naar het toilet door poepzakjes
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief