Altijd dikke ontlasting

  • #1

    Hallo, ik ben een man van 28 jaar.
    Ik heb al jaren last van anale scheurtjes en heb hier iedere dag pijn door. Natuurlijk al heel wat zalfjes geprobeerd, maar dit helpt niet.

    Het probleem is dat mijn lichaam automatisch altijd dikke ontlasting aanmaakt, terwijl ik gewoon iedere dag 2 liter water drink en echt heel veel vezels eet. Ik ga gewoon iedere dag naar het toilet, soms zelfs 2 keer, maar het blijft gewoon dik waardoor ik telkens pijn heb bij het ontlasten.

    Ik heb ook een jaar lang laxeermiddel gedronken om de ontlasting zachter te maken, dan gaat het natuurlijk goed, maar wanneer ik stop is het weer hetzelfde.

    Ik heb een paar maanden geleden diagnose gekregen voor ziekte van Crohn en ja die heb ik, maar dat heeft volgens mij niet te maken met dikke ontlasting.

    Heeft hier iemand ervaring mee?

    Reageer
    #2

    Zelf geen ervaring,maar ik ken wel mensen die door teveel vezels dergelijke klachten krijgen

    Reageer
    #3

    Wat is dikke ontlasting? Iets harder als
    Standaard of echt hard en dat je moet persen?

    Heb je over gewicht?
    Je moet zien dat je van die 2x per dag ontlasting af komt, als je overgewicht hebt kan het geen kwaad om minder te gaan eten.
    Doe eens elke dag 1 eetlepel lijnzaad olie door je eten.
    Stop met alcohol en minder je suikers.

    Ben je wel eens verder gekomen dan de huisarts?
    Zo nee laat je eens door verwijzen om er eens wat verder er te laten naar kijken. bij een Bergmans kliniek kun je vrij vlot terecht met een verwijzing.( gister zelf nog geweest en alles is goed bekeken)

    Gebruik voor de ontlasting zalf met wolfvet er in, en smeer dit iets naar binnen toe zodat je het scheurtje beschermd en een glijbaantje creeert voor de ontlasting.
    Bepanthen zalf bijvoorbeeld. Anamel zalf werkt bij mij aardig op dit moment.

    Als je veel pijn in dat gebied hebt dan ga je onbewust krampachtig alles aanspannen daar onder, zoek eens contact met een bekkenbodem fysio en kijk wat ze voor je kunnen betekenen. Ze hebben vaak hele goede tips.

    Ik heb een jaar aardig wat last gehad maar er lijkt nu verbetering in te komen maar je moet echt veel aanpassen. Ga met
    Je voeding spelen en kijk wat dit doet

    Reageer
    #4

    Even ter info: ik weeg 78kg en 176cm lang, geen overgewicht, gewoon normaal gewicht.

    Ik heb eigenlijk heel vaak dikke ontlasting die heel moeilijk naar buiten komt en dan moet ik hard persen, terwijl ik dit probeer te vermijden.

    Ik heb al 3 jaar anale scheurtjes die niet genezen hierdoor. Het is iedere dag weer pijn, niet echt fijn.

    Als ik 2 keer per dag ga, dan is het de tweede keer wel zachter, maar doet alsnog veel pijn. Als ik 1 keer per dag ga, dan is het gegarandeerd harde en moeizame ontlasting.

    Ik gebruik Cose Duo zalf, is van een Belgische apotheek. Helpt best wel tegen de jeuk, maar niet echt tegen de pijn. Zijn die zalfjes van jou zonder recept?

    Reageer
    #5

    Trianal kun je zo Kopen en werkt iets verdovend, bij mij deed het niet echt veel.
    Anamel kun je ook zo online kopen maar is meer iets voor lichte irritatie en echt voor scheurtjes weet ik niet of het gaat helpen.
    Omdat jij al aangeeft dat elke ontlasting hard is zal het elke keer weer kapot gaan en daar helpt geen zalf tegen.

    Ik zou naar een diëtist gaan als
    Ik jou was. Daar je voeding gaan bekijken, ik denk dat Je hier nog wel veel winst uit kan gaan halen.

    En ik wil je toch adviseren om naar een bekkenbodem fysio te gaan, je bekkenbodem gebruik je ook bij je ontlasting en toilet gedrag kan ook een wereld van verschil
    Maken. door de pijn ga je verkrampen en word de doorbloeding in de anus minder waardoor het slecht herstelt. Als je wat kan leren om te ontspannen zal ontlasten ook beter gaan.
    Ik heb zelf in een slechte tijd een weekje 2 mg lorazepam per dag gehad en het vloog er uit, dit was voor mij wel een teken dat ik erg veel
    Spanning had/heb daar onder.

    Ik ben zelf meerdere malen naar de huis arts geweest, behandeling gevolgd bij 2 bekkenfysio’s. Contact gehad met veel andere fysio’s door heel Nederland. Ben bij Bergman kliniek geweest voor een inwendig onderzoek.
    In december krijg ik een nog een onderzoek bij een 3e fysio omdat ik ook penis klachten heb hier door.
    Ik ga er misschien iets te enthousiast mee om maar door alle informatie die ik dit jaar heb verzameld ben ik van vorig jaar van 3 kwart van de dag niet meer kunnen lopen door de pijn naar heel enkel nog eens last hebben.

    Ik zou echt de specialisten opzoeken als
    Ik jou was, baad het niet, schaad het niet.
    Hoop dat je er af komt, ik weet hoe akelig het is en hoe het je leven kan belemmeren.

    Reageer
Reageer op: Altijd dikke ontlasting


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief