Dikke en lange ontlasting

  • #1

    Dokter,

    Twintig jaar lang had ik last van heel erg brandende ontlasting en bloedinkjes. Elke stoelgang werd een pijnlijke bezigheid. Een chirug heeft een aantal keren aambeien afgebonden met elastiek. Na zo'n vijfkeer begon hij te praten over een operatie. Maar daar voelde ik niet zoveel voor, mede op advies van de huisarts. Als laatste redmiddel kwam de chirurg met het voorstel om Questran 4g (colestitamina) te proberen. Ik drink dit nu al enkele jaren 2 x per dag. En ik ben nooit meer teruggeweest bij de chirurg. Wat een verlichting.
    Alleen: het middel heeft één groot nadeel> Mijnontlasting is massief dik en lang. De wc kan de ontlasting meestal niet doorspelen en raakt soms zelfs verstopt. Ook niet leuk.
    Sinds ongeveer een jaar gebruik ik 's avonds een flinke eetlepel gebroken lijnzaad opgelost in yoghurt. De vezels zouden moeten helpen. Maar het resultaat is minimaal.
    Niet alleen is het een vervelend probleem , maar dikwijls ook pijnlijk om de ontlasting er uit te krijgen. Het is zo'n 5-6 cm. in doorsnee.
    Nu las ik over phyllis zaad (Metamucil). Dat zou uitkomst kunnen bieden.
    Maar eerst leg ik dit graag aan u voor.
    Hoor graag van u wat u hierover denkt.

    M.vr.gr., Jaap

    Reageer
    #2

    Ik zou je sowieso willen aanraden om met het middel eens ter minderen. Dus naar 12 x per dag. Het is eigenlijk niet goed om het zolang te gebruiken.

    Gebruik je vezelrijke voeding en drink je ook wel 2 liter per dag?

    Reageer
Reageer op: Dikke en lange ontlasting


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief