Problemen stoelgang

 • #1

  Sinds jonge leeftijd heb ik altijd een ‘moeilijke stoelgang’ gehad. Wanneer ik een uitje op de planning had moest ik naar de wc, stress en uitkijken naar een moment zorgde ervoor dat het al op hol sloeg.

  Vanaf dat ik een jaar of 13 was last gekregen van interne aambeien waardoor ik nadien 2 x een darmonderzoek heb gehad ivm bloed bij de ontlasting.

  Ondertussen ben ik 28 jaar oud, en zo’n 10 jaar geleden heb ik een behandeling ondergaan waarbij ze de inwendige hemorroïden hebben afgebonden.

  Nu heb ik nog steeds problemen met mijn stoelgang, ik probeer veel te drinken, gezond te eten, ik ben zelfs gaan sporten.

  Maar ik wil iedere dag op hetzelfde moment mijn behoefte doen, dat is in de ochtend alvorens ik ga werken. Dit mede door de schaamte die is ontstaan omdat ik soms wel 30 minuten bezig ben om de boel schoon te krijgen en om ervoor te zorgen dat ik geen uitstulping meer heb (deze duw ik zowaar iedere dag terug).
  Dit kan ik niet maken op mijn werk, en is ook geen onderwerp waar ik het over ga hebben natuurlijk.

  Ik vermijdt veel ongezonde voeding, eet weinig tot geen zuivel producten en drink ook geen grote hoeveelheden alcohol.

  Wat zou ik nog kunnen doen? Wat kan ik toevoegen aan mijn eten of wat kan ik doen aan de aambeien die steeds weer terug komen?

  Reactie
  #2

  Ik neem aan dat je dus extra moet perse omdat je perse op een bepaald tijdstip wilt ontlasten. Maar zo werkt dat dus niet. Geforceerd ontlasten veroorzaakt dus ook aambeien

  Reactie
  #3

  Niet helemaal duidelijk wat je met een moeilijke stoelgang bedoelt. Dan denk ik aan verstopping maar je hebt het ook over op hol slaan. Belangrijk is voldoende vezels en dan vooral ook oplosbare vezels, zoals Colon Clean. En bepaalde voedingssupplementen kunnen je neurotransmitters reguleren die ook je darmen aansturen. Advies vragen aan natuurgeneeskundige/orthomoleculair therapeut. Liefst iemand die ook  kijkt naar je voedingspatroon.

  Een gehurkte toilethouding is het beste. Die kan je nabootsten met een wc-krukje onder je voeten.

  Reactie
Reageer op: Problemen stoelgang
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief