Helicobacter of toch niet?

 • #1

  Ik hoop dat jullie me kunnen helpen. Het is een beetje een lang verhaal maar ik ga er proberen iets duidelijk van te maken. Misschien vertel ik dingen die helemaal niet relevant zijn, maar ik wil toch het hele verhaal vertellen.

  Bijna 5 jaar geleden heb ik een inwendige bloeding gehad, oorzaak tot op heden onbekend. Er is 800ml uit mn maag, darm en lever gehaald. Sindsdien kwakkel ik heel erg met mijn darmstelsel en heb ik 2 jaar terug een 2nd opninion aangevraagd. Na onderzoeken bleek dat er littekenweefsel op mn darmen zit door die bloeding, en dat is t enige wat ze hebben kunnen vinden.

  Sinds vorig jaar mei is mijn spiraal eruit en heb ik de hele erge krampen niet meer. Wel heb ik, iedere keer savonds, een periode waarin ik moet kokhalzen. Geen zuur of voedsel, echt alleen lucht. Dan is t weg rn dan heb ik t weer een paar dagen.

  Sinds 4 weken is dit erger geworden. 3 weken terug ben ik naar de dokter gegaan nadat ik veel zwarte ontlasting had. Ik ruik nog steeds niks omdat ik corona heb gehad, maar dit rook ik wel. Hierop zijn mijn bloedwaardes gecontroleerd op het algemene bloedbeeld en 2 waardes voor mijn schildklier, ook is mijn ontlasting gecontroleerd.

  Vorige week vrijdag heb ik de uitslag gekregen en het blijkt dat ik de helicobacter pylori bacterie heb. Hier kreeg ik 2 kuren voor en emoprazol. In de tussentijd is mijn eetlust afgenomen, kan ik niks verdragen wat warm is en is t kokhalzen nog niet weg. Ook lijkt mn keel dikker te zijn maar voel ik niet dat mn lymfe zijn opgezwollen.

  Afgelopen dinsdag ben ik teruggegaan omdat ik op 1 van de kuren een allergische reactie had en heb ik 1 kuur moeten wisselen. De klachten blijven:
  - kokhalzen
  - weinig eetlust
  - niks warms kunnen verdragen want dan moet ik gelijk weer kokhalzen
  - snel vol of misselijk na eten
  - geen ontlasting of een klein beetje en het is vettig
  - zwaar gevoel onderin de buik

  De arts wilde mij afgelopen vrijdag weer zien dus ben ik terug gegaan. Hij heeft op mn maag gevoeld, toen begon het gelijk te borrelen, en in de omgeving van mn blinde darm. Daar verging ik van de pijn. Gelijk op onstekingswaarde geprikt maar dat was onder de 5 dus keurig. Hiermee ben ik naar huis gestuurd.

  Nu leef ik nog steeds op brood, mijn kuur zit er bijna op, morgen de laatste ronde, en de klachten zijn nog niet minder. Vandaag wel iets meer gegeten (4 boterhammen) en heb een kop thee op. Ik dacht ik probeer wat anders en ga voor rijst; gelijk weer kokhalzen.

  Ik leef nu dus al 2/3 weken op brood en fruit, omdat ik niks anders verdraag. Ben 3,5 kilo afgevallen en de dokter zegt dat ie er niks aan kan doen en de kuur moet afwachten.

  Kan de helicobacter pylori dit echt allemaal veroorzaken? En moet er dan niet nu al enigzins verbetering in de situatie zijn?

  Wie o wie kan mij helpen?

  Reageer
  #2

  Aanvulling;
  - ik ben getest op intoleranties en heb geen intoleranties/voedsel allergieën

  Reageer
  #3

  De helicobacter kan idd veel vervelende klachten veroorzaken. En verbetering zal ook niet echt veel eerder optreden als de kuur nog niet is afgemaakt

  Reageer
Reageer op: Helicobacter of toch niet?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief