Enorm pijn bij anus (fissuur)

 • #1

  Ik ben een jongen van 22 jaar en heb nu al 1 jaar bijna anale klachten. Soms komt het terug en soms blijft het wat langer weg. Nu heb ik de afgelopen 3 maanden constant last van extreme anale pijn. Dit bij ontlasting sowieso maar ook daarna of er voor. Mijn ontlasting is super dun, maar ik moet persen anders lukt het niet. Bij ontlasting komen er 3 pijnlijke spieren/uitstulpingen naar buiten.

  Ik beweeg hierdoor weinig. Ook kan ik hier door niet naar buiten of iets ondernemen en breng ik heel de dag op me bed door. Tevens schaam ik mij enorm erg voor dit probleem en vertel ik het ook niet aan iemand waardoor onbegrip ontstaat.

  Sinds gister nacht heb ik (per ongeluk) te hard geperst in een keer waardoor er voor mijn gevoel iets open gescheurd is. Hierdoor heb ik op dit moment last van een pijn die ik nog nooit heb meegemaakt. Niks is
  Meer mogelijk.

  Ik ben langs gegaan bij een proctologist en die heeft me diltiazem en Lidocaïne crème gegeven. Ik heb hier helaas nog niks van gemerkt.

  Nu twijfel ik of de Botox behandeling mij zou helpen. Ik lees verschillende reacties en vraag me nu af wat ik het beste kan doen.

  Reageer
  #2

  Beter wat doen aan oorzaken. Om te beginnen net voedingspatroon. Onoplosbare vezels, zoals van brood, werken irriterend op je darmen. Beter geen brood als hoofdmoot van de maaltijd en beter lichtbruin brood. Vezels beter halen uit groente en met mate fruit en bijvoorbeeld vezels als psyllium. Als je echt een scheurtje hebt, misschien eventjes beter wit in plaats van bruin brood. Op de wc bij de grote boodschap beter een wc-krukje gebruiken voor een betere houding.
  Wat je hele gezondheidssituatie kan je advies vragen aan een natuurgenezer. Zo iemand kan ook kijken naar je voedingspatroon en adviseren over voedingssupplementen. Misschien nog colontherapie, om je darmen goed te reinigen. Misschien dat er nog andere dingen nodig zijn, zoals bekkenbodemtherapie of osteopathie.

  Reageer
Reageer op: Enorm pijn bij anus (fissuur)
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief