Slechte stoelgang, 1x per week

 • #1

  Hallo,

  ik heb een erg slechte stoelgang, soms hoef ik wel een week niet...

  Ben 18 jaar, ben niet dik, en eet elke ochtend gewoon brood en in de avond gewoon aardappel/groente en later op de avond vaak nog wat brood. Ik drink ook goed.

  Ik heb geen last van mijn buik, ook als ik dan eindelijk eens naar de wc moet is het gewoon normale ontlasting, niet hard ofso...

  eigenlijk heb ik dus nergens last van maar maak me wel zorgen dat ik zo een slechte stoelgang heb.

  Moet ik mij hierover zorgen maken?

  Groetjes

  Reactie
  #2

  Een goede stoelgang betekent dat je regelmatig en gemakkelijk naar het toilet kunt. Hoe vaak dat is, kan per persoon sterk verschillen. Sommige mensen moeten drie keer per dag, anderen drie keer per week. De ontlasting is goed als het niet te hard is en het er, in de vorm van een drol, gemakkelijk uitkomt. Een dag niet naar het toilet hoeven, duidt niet meteen op een probleem. Er is sprake van verstopping als de ontlasting minder dan drie keer per week of alleen door hard persen tot stand komt.

  Een ander eetpatroon, bijvoorbeeld tijdens de vakantie, te weinig drinken, opwinding en nervositeit kunnen de stoelgang veranderen. Ook ‘niet gaan terwijl je wel moet’ kan verstopping veroorzaken. Neem daarvoor dus ook de tijd.

  Reactie
  #3

  http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/201300-ontlasting.html#203681

  Reactie
Reageer op: Slechte stoelgang, 1x per week
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief