3 week Maagpijn,misselijk, neiging spugen etc

 • #1

  Hoi,

  3 week geleden begonnen de klachten.
  Ik kreeg last van m'n maag, elke keer als ik wat at deed het pijn en ik werd misselijk. Paar keer snachts wakker geworden door de pijn.
  Later was de pijn iets minder maar na 2 dagen was het weer heel erg + ik kreeg last van omhoogkomend maagzuur. Vorige week ben ik naar de huisarts gegaan, die heeft gevoeld en zei dat m'n maag waarschijnlijk een beetje 'overstuur' was of het was misschien een ontsteking.
  Zij heeft mij maagzuur remmers voorgeschreven, ik weet zo niet hoe ze precies heten. 2 per dag voor 2 week.
  Ik gebruik ze nu een week maar heb niet het gevoel dat ze helpen. Het maagzuur komt niet meer omhoog maar ik heb nog wel pijn. Ik heb 3 dagen diarree gehad wat nu weer over is. Gister was ik weer zo misselijk na het eten dat ik maar heb geprobeerd door m'n vinger in me keel te doen om te spugen. Het is niet gelukt, althans.. ik moest een beetje kokhalzen waarbij een beetje bloed in mijn spuug zat.. (ik weet niet of ik me hier druk om moet maken)
  Ik ben nog steeds erg misselijk, en nu af en toe ook duizelig..

  Zal ik maandag afwachten, of toch maar even naar de huisartsenpost dit weekend? Of hoef ik me nergens druk om te maken..

  Groetjes

  Reactie
  #2

  HALLO,

  Je kunt wel wachten tot a.s. maandag. De klachten bestaan al een poosje en is dan geen
  "spoedgeval". Het beetje bloed wat bij het spuug zat kan komen doordat er wondjes kunnen ontstaan in de slokdarm. Dit hebben we vaak bij ons zoontje gezien. We vonden dit heelerg eng. Vooral omdat dit bij een klein kind gebeurde. Hij heeft wel last van bloedverlies, vermoedelijk ergens aan het eind van de darmen. Dit denken de artsen. Ze weten het nog steeds niet. Ik zou gewoon naar de huisarts gaan. Succes.

  Reactie
  #3

  Inderdaad, een onrustige maag als gevolg van een infectie, mogelijk. Rustig afwachten, en de voorgeschreven medicatie gebruiken. Bij twijfels maandag naar het spreekuur, maar verwacht geen wonderen, waarschijnlijk toch weer afwachten.

  Reactie
Reageer op: 3 week Maagpijn,misselijk, neiging spugen etc
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief