Buikpijn, rugpijn, brandend gevoel bovenbeen enz enz.

 • #1

  Ongeveer 10 jaar geleden heb ik eens een aanval van diverticulitis gehad. Met een weekje rust en veel yoghurt en appelmoes was dat met een week over.

  Nu heb ik sinds begin maart 2021, weer pijn op die plaats, links onder in mijn buik, maar ook pijn in mijn linker onderrug. Ik liep in die tijd bij de fysiotherapie en na een bezoek aan de huisarts, kreeg ik van de arts in opleiding te horen dat het mijn rug was. Ze schreef Naproxen voor. Terug bij de fysio het een en ander getest en die zei, het is je rug niet. Terug naar de arts in opleiding omdat de rug- en buikpijn niet over ging. Ze vroeg of ik nog meer Pijnstillers nodig had. Ik dacht het wel te redden met paracetamol. Na 2 weken kreeg ik vlak voor het weekend hevige buik- en rugpijn. Mijn man vond me huilend op bed. En heeft toen direct nog even de huisarts gecontacteerd, die liet mij toen Tramadol nemen voor de pijn en ik mocht daar altijd paracetamol bij innemen. Al die tijd had ik geen koorts, de huisarts testte mijn bloed op eventueel verhoogd bezinksel, echter niets gevonden. Ze heeft mij toen voor een echo van mijn buik en bloed en ontlastingsonderzoek naar het ziekenhuis gestuurd. Niets vreemds gevonden. Ondertussen ben ik nog weer eens terug geweest bij mijn eigen huisarts, met de vraag of hij niet kon bewerkstelligen dat ik wat eerder bij de internist mocht komen. Maar de pijn was niet erg genoeg en hij zei, waarom probeer je niet eens een osteopaat. Ik denk aan verklevingen, dat omdat ik al eens een cyste, endometriose en baarmoederkanker had. Dus nogal eens laparoscopisch geopereerd. Na 6 weken mocht ik bij een internist komen. En weer 6 weken later kreeg ik een colonscopie. Ik ga aankomende week terug voor een gesprek over de uitkomst bij de internist maar van de huisarts weet ik al dat ze een mini poliep hebben weggehaald en dat er links en rechts een divertikel zit. Op mijn vraag of ze met een colonscopie ook kunnen zien of ik diverticulitis heb, zei ze dat niet te weten. Nu heb ik sinds een paar dagen ook boven in mijn linker bovenbeen een brandend gevoel. Ik kan dan helemaal niets verdragen op die plaats, ook mijn eigen hand niet. O ja, de osteopaat heeft mijn dikke darm links los gemasseerd van mijn bekken maar kon het uiterste puntje niet bereiken. Nu is alles mooi soepel, zegt ze.

  Ik vraag me nu af hebben meer mensen met diverticulitis al die bijverschijnselen? En wat moet ik die internist zeker vragen a.s. maandag?

  Help me aub,  Marietje.

  Reageer
  #2

  Nou laat maar zitten, zojuist terug van de internist. Het is geen diverticulitis. Op naar de huisarts. 🙁

   

  Reageer
Reageer op: Buikpijn, rugpijn, brandend gevoel bovenbeen enz enz.
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief