Aanhoudend boeren

 • #1

  Hallo,

  Ik ben een jongen van 26 jaar, maar heb al enkele jaren last van veel lucht in de maag, ik loop eigenlijk constant te boeren.
  Hier heb ik van de huisarts omeprazol voor gehad, enkele bloedonderzoeken, ontlasting onderzoek en een gastroscopie gehad in het ziekenhuis.

  Na al deze onderzoeken is er eigenlijk niks uit gekomen, de enige optie die aangegeven werd is dat ik eens moet letten op welke voeding mijn maag zo reageert en eventueel een diëtist moet raadplegen.

  Nu merk ik zelf dat als ik zuivel en/of eten uit de uien familie gegeten/gedronken heb dat het erger word. Echter is het ook zo dat als ik niets heb gegeten dit ook het geval is. Volgens de doktoren is het geen glutenallergie, maar kan het zijn dat ik wel op andere dingen reageer.

  Gezien de lucht in mn maag heel erg veel druk geeft achter mn borstbeen is dit erg vervelend, als ik dus een boer laat is het even voor een paar seconden weg, maar komt daarna net zo hard weer terug.

  Is er misschien iets wat ik kan proberen? Met de dietist is een afspraak gemaakt, maar wellicht is er hier nog een idee..

  Alvast bedankt voor de moeite.

  Reageer
  #2

  Kan misschien te maken hebben met een tekort aan maagzuur maar kan ook te maken hebben met schildklierwerking. Een natuurgenezer kan naar het hele plaatje kijken, zoals voedingspatroon, darmflora, candida, tekorten aan voedingsstoffen, hormoonhuishouding enz. Overigens zegt gewoon bloedonderzoek niet zo heel veel over tekorten.

  Belangrijk is wel een evenwichtig voedingspatroon, met bij elk eetmoment langzame koolhydraten combineren met eiwitten, vetten en vezels. Rustig eten en goed kauwen. Geen frisdrank of bubbelwater. Beter ook geen bier.

  Reageer
Reageer op: Aanhoudend boeren
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief