Buik en raar gevoel

 • #1

  Sinds 2.5 week maak ik mij onrustig. Ik heb last van rommelende darmen, die flink geluid maken. Vooral sochtends en savonds. Verder heb ik geen eetlust op dit moment. En het doet pijn bij mijn ribben. Daar begon het eigenlijk mee.  Hier heb ik de afgelopen tijd flink over zitten piekeren en van alles opgezocht. Ik maak me vaker snel druk om aandoeningen die ik zou kunnen hebben. Maar nu kreeg ik ook al opmerkingen vanuit familie en werk over dat ik afwezig was. Vandaag bij huisarts geweest die heeft grondig gekeken. Maar vermoed een buikgriepje ( beide kinderen zijn ook wel ziekjes geweest, buikgriep) maar heb geen koorts of diarree gehad.  En dat het door de stress en druk maken erger is geworden. Ik voelde eerst wat bij mijn ribben en toen dacht ik aan iets aan mijn lever of alvleesklier en zo ging het door.

   

  Lever voelde ook goed en de huisarts denkt dat het aan het druk maken ligt. Kan de last van ribben en geen honger/eetlust echt komen door stress.

   

  Ben 31. Sinds september ben ik flink aan het afvallen door sport. Maar heb ook 2x een dieet gedaan..1x modifast en 1x shakes en maaltijdrepen.

  Reageer
  #2

  Stress kan dat zeker doen

  Reageer
  #3

  En de rommelende darmen ook?

  Of zou dat door mijn andere eetpatroon/buikgriep kunnen

  Reageer
  #4

  Dat kan verschillende oorzaken hebben

  Reageer
  #5

  Zoals?

  Reageer
  #6

  Stress, spanningen, eetpatroon, iets verkeerd gegeten, buikgriep enz

  Reageer
  #7

  Oke zoals de huisarts ook zei niet meer druk om maken.  En anders misschien eens met iemand over praten. Want ik had het vorige keer met een bultje op mijn been en toen dacht ik ook gelijk het ergste. Denk dat mijn ademhaling dan ook niet helemaal lekker gaat.

   

  Denk toch iets van hypochondrie en ook dan stress/ademhalen die niet lekker gaat.

   

  Hoop dat ik het nu van mij af kan zetten anders met de prajtijkondersteuner gaan praten.

  Reageer
  #8

  Dat lijkt me dan geen slecht idee

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Bedankt John,

  Voor de snelle reacties altijd. Je helpt een hoop mensen in stressvolle situaties.

  Reageer
Reageer op: Buik en raar gevoel
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief