PDS diagnose correct?

 • #1

  Ik heb al geruime tijd last van mijn darmen. Vervelendste klacht is plots opkomende buikkrampen gepaard met hevige diarree en bijna instant ontlasting die moet gebeuren. De gevoelige darmen zijn er altijd, (vaak ook gevoel van valse aandrang), de buikkrampen met diarree momenteel +- 2 x maandelijks. Wat ik zelf merk is dat mijn buik altijd redelijk hard is, en heb ook vaak een opgeblazen gevoel (vooral in zittende houding).
  Er is een bloed onderzoek, stoelgang onderzoek en echo gemaakt van de buik, maar hier is niets uitgekomen. Diagnose prikkelbare darmen gekregen.
  Omdat ik er over had gelezen en op aanraden van huisarts, ben ik naar osteopaat gegaan.  We hebben (naast het losmaken van de buik) samen mijn voedingspatroon bekeken en ik heb een probiotica kuur gevolgd. Hij ziet op het eerste zicht geen verband met de voeding. Na enkele sessies, merkte hij maar een heel lichte verbetering en de darmen blijven toch uitermate gevoelig als hij er op werkt. Besluit genomen om deze behandeling voorlopig on hold te zetten, aangezien er geen echt merkbare vooruitgang zit.
  Nog bijkomende heb ik laatst een hart onderzoek laten uitvoeren owv hoge bloeddruk, en hoge hartslag waarde. Hiervan wacht ik nog het resultaat af.

  Wat kan ik eventueel nog doen, zodat mijn klachten tot een minimum beperkt worden? Ik heb het gevoel dat ik wel wat beperkter 'leef', altijd in het achterhoofd, ik moest maar eens ergens plots diarree krijgen waar ik niet kan gaan..

  Reageer
  #2

  Ik herken dit verhaal precies. Zelfde klachten, zelfde onderzoeken en zelfde resultaten. Behalve de vervolg stap want ik ben niet bij een osteopaat geweest.

  Ik heb ondanks de diagnose pds toch aangedrongen op een darmonderzoek, deze vindt volgende week plaats. Ook omdat ik het gevoel heb dat er meer aan de hand is. Toevallig nu voor het eerst ook heel veel wit/gele slijm bij de ontlasting gehad.

  wat mij nu helpt, maar dat is natuurlijk niet voor de lange termijn, zijn zetpillen van dyclofinac. Ik heb veel betere dagen en nachten. Verder probeer ik veel vezels op een dag te eten, hier let ik veel bewuster op.

  Hopelijk vind je snel een manier om van de pijn af te komen.

  Reageer
  #3

  Dank u, ik twijfel ook om een doorverwijzing te vragen. Maar volgens de huisarts zijn er voldoende onderzoeken geweest? Mijn zus heeft wel iets aan de darmen, maar dat is uitgesloten bij mij owv de calprotectine waarde. Dokter heeft nu pepermuntolie gegeven. Momenteel nog eens proberen bijhouden wat ik eet, pfff.

  Reageer
  #4

  Ook ik heb de diagnose PDS gekregen;

   

  Ik herken een aantal punten in jullie verhaal. Heel veel last van mijn buik heb ik niet. Wel dat ik vaker moet ontlasten, en dat dit wispelturig is. Ieder darm reageert denk ik ook anders op de omstandigheden.

  Door de wispelturigheid van mijn ontlasting heb ik hier naar laten kijken. Het is normale/ waterige ontlasting. Dat hebben we denk ik wel gemeen. Verder heb ik wat bloed aangetroffen bij het afvegen. Hierbij hebben ze mij verteld dat er een fistel is ontdekt. Verder behandeld kreeg maand terug nog 1.

  Dit kan geen kwaad hebben ze mij beweerd. Ze hebben met een proctoscoop gekeken, inwendig gevoeld maar niks aangetroffen. Verder niets dat afwijkt in de ontlasting / bloeddruk, was wel iets aan de hoge kant. Maar dat hoeft verder gene kwaad te doen

  Reageer
Reageer op: PDS diagnose correct?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief