Oprispingen, keelpijn, reflux maagbreuk?

 • #1

  Ik loop al sinds enige jaren te tobben met benauwdheid en kortademigheid.

  ook al enige jaren last van maagzuur, vooral snachts wakker worden met het zuur in de keel zodat je het gewoon kunt proeven. Hierdoor ook 1 keer op de eerste hulp beland met een geirriteerde slokdarm.  Wat me het meest irriteerd en vooral zorgen om maak is de benauwdheid. Ik ben meerdere keren bij de huisarts geweest die constateerd dat het met maagzuur te maken zou moeten hebben. pantoprazol kan ik op afroep halen. en werkt prima tegen het zuur in de keel snachts.

  Echter benauwdheid blijft. eind 2019 begin 2020 in het ziekenhuis verschillende longonderzoeken gedaan. longinhoud, zuurstofopname, longkracht en longfoto's. alles was ok.

  Ook doorverwezing gehad naar de KNO arts. hebben in de keel gekeken met camera door de neus en conastateerde dat de keel rondom de slokdarm flink geirriteerd was. Pantoprazol werd verhoogd en irritatie minder. benauwdheid nam wat af.

  laatste tijd worden de klachten weer erger, benauwdheid, kortademigheid en ook de oprispingen, het klinkt als boeren maar het zijn geen boeren ik kan uit me zelf geen boeren laten. Maar het zijn wel dit soort geluiden, vooral wanneer ik savonds op mn linker zij ga liggen dan gaat het gewoon uren door. tot ik op mn rug of rechter zij ga liggen en dan is het gelijk over. Ook vaak last van de hik, wat bij mij niet na 5 minuten weg is maar net zo makkelijk een half uur kan aanblijven. Ik heb zelf het vermoeden van een maagbreuk. Mijn vraag is kunnen deze symptomen hiermee verband houden en dan met name het verhaaltje benauwdheid kortademig.

  Zijn er mensen hier die dit herkennen?

  Kan ik er iets aan doen? volgens mij word operatie enkel bij hele erge klachten uitgevoerd? en is het verder maar gewoon een kwestie van opletten met eten en drinken en maagzuurremmers  blijven slikken. Klopt dat?

  Reageer
Reageer op: Oprispingen, keelpijn, reflux maagbreuk?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief