Door maagproblemen admenhalingsstoornis

  • #1

    Hey iedereen,

    Even een klein adviesvraagje hoe te handelen over het volgende.

    Ik ben al enkele jaren bekend met maagklachten. Dit betreft zo af en toe flinke reflux, maagkrampen en een opgezette maag. Dit houdt ik in bedwang met pantoprazol, welke ik niet altijd hoef te nemen daar de klachten niet altijd aanwezig zijn. Bij klachten neem ik enkele dagen de pantoprazol tot de klachten naar mijn gevoel weg zijn.

    Nu ben ik, zoals de rest van Nederland, de afgelopen tijd flink verkouden geweest waarbij ook een flinke keelontsteking met ontstoken keelamandelen is ontstaan. Dit is nu een kleine 2 maanden geleden en ben sindsdien nog een keer goed verkouden geweest.

    Nu heb ik sinds 2 weken aan naar gevoel in mijn keel, voelt licht droog en korrelig aan, en heb ik een zeurderig gevoel aan de rechterzijde naast mijn borstbeen, ter hoogte van de aansluiting van mijn rechterlong (bronchiën?). Ook heb ik af en toe het gevoel dat mijn rechterlong zich niet helemaal vult met lucht, waardoor de neiging tot zuchten naar boven komt. Ook voelt dit alsof ik jeuk in mijn keel heb... Uitademen geeft een lichte druk op mijn maag en moet dan ook kracht zetten om mijn longen volledig leeg te krijgen van lucht. Dit terwijl mijn ademhaling gewoon normaal is, misschien iets wat meer hoog dan normaal (geen snellere ademhaling, slechts een hogere ademhaling).

    Mijn maagklachten zijn de afgelopen tijd wel aanwezig geweest, maar op dit moment weer goed onder controle.

    Enige zoektochten op internet wijzen enkele zaken aan, waaronder acute bronchitis, refluxproblemen of astma. Alle andere aanwijzingen zijn ernstiger en zullen we voor nu maar even negeren.

    Voor de resterende informatie, ik ben een man van 32, geen heel hectisch leven maar wel een drukke baan met de zorg van een klein kind er naast (2,5) en een werkende vrouw. Stress is dus niet uitgesloten.

    Wat zijn jullie bevindingen uit bovenstaande?

     

     

    Reageer
    #2

    je zou last kunnen hebben van je luchtwegen, een luchtweginfectie, of hyperventilatie. Voor de luchtwegen zou je dan even naar de huisarts moeten. Voor de hyperventilatie zou je eens een test kunnen doen via onderstaande link. Het is mogelijk dat je door verkoudheid bent gaan hyperventileren.

    http://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

    Reageer
    #3

    hallo,

    ik dacht dat ik griep had maar bleek bronchitis te wezen. Ben bekent met astma.ik blijf erg moe en loom kan wel hele dagen slapen.

    kuur prednison willen nog even wachten met kuur erbij.

    hoe lang duurt het voordat je weer mag werken?

    Reageer
Reageer op: Door maagproblemen admenhalingsstoornis


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief