Vaak last van diarree/dunne ontlasting

 • #1

  Hi,

  Ik ben 22 jaar en heb al sinds m'n puberteit vaak last van dunne ontlasting / diarree. Daarnaast ga ik vaak wel 3 tot 5 keer per dag naar de wc. In m'n studententijd dacht ik altijd dat het door het vele bier en algeheel wat ongezondere levensstijl kwam. Nu ik wat ouder ben heb ik toch naar mijn idee een vrij gezonde levensstijl (veel vezels, en verse voedingsstof rijke maaltijden) maar toch blijf ik hier last van hebben. Ik heb gewoon een normaal gewicht 191cm/88kg, ben redelijk gespierd, en sport 3 a 4 keer per week. Ik ben er een aantal maanden terug ook al voor naar de dokter geweest, die adviseerde om een keer een week lactose vrij of gluten vrij te eten. Hij zei ook omdat ik het al zolang heb dat het misschien wel bij mij hoort, maar dat vond ik een beetje apart, want het lijkt mij niet zo'n heel gezond teken. Ik heb een week lactose vrij en gluten vrij geprobeerd te eten, maar dit had weinig effect.

  Iemand enig idee wat het kan zijn? Ik heb op internet gelezen dat je d.m.v. bitterzout met lauw water je darmen kunt reinigen. Nu wil ik dit een keer proberen, maar ik vroeg mij af of er nog risico's aan verbonden zijn.

  Ook dacht ik dat het misschien aan mijn darmflora kan liggen? hiervoor wil ik een keer Enterol 250mg enkele dagen uitproberen. Nu vroeg ik mij af of hier nog risico's aan verbonden zijn, of dat ik dit medicijn gewoon kan uitproberen?

  Reageer
  #2

  Ik zou niet met bitterzout en lauw warm water aan de slag gaan.
  En i.p.v. Enterol zou je dus ook Yakult kunnen gebruiken

  Reageer
  #3

  Wat zijn de gezondheidsrisico's van bitterzout met warm water? Zie dit terugkomen op veel forums/blog posts over ontslakken / darm reiniging.

  Over Yakult heb ik ook veel gelezen dat het eigenlijk onzin is. Maar lijkt mij inderdaad een goede om eens een tijdje dagelijks te gaan proberen!

  Reageer
  #4

  Ontslakken en darmreinigen werkt gewoon niet. Bovendien is bitterzout niet geheel onschuldig.
  Yakult bevat een aantal bacteriƫn die goed zijn voor de darmflora, en die dus ondersteunen. Of gewoon linksdraaiende yoghurt

  Reageer
  #5

  Bitterzout is magnesiumsulfaat. Het zal dus diarree/zachte ontlasting veroorzaken. Maar met reinigen heeft dat niets te maken

  Reageer
  #6

  Top, bedankt voor je reactie! Dan ga ik iniedergeval zeker niet met bitterzout aan de slag.

  Ik heb eens online zitten kijken en zie dat er naast Yakult ook veel andere probiotica bestaan in de vorm van bijv. capsules. Zijn deze ook aan te raden? Zal iniedergeval de volgende keer als ik boodschappen ga doen even een tijdje dagelijks Yakult uitproberen en zien of dit effect heeft voor mij.

  Reageer
  #7

  Ik zou eerlijk gezegd niet al te veel geld aan speciale probiotica's uitgeven.

  Reageer
  #8

  Gebruik nu 3 dagen Yakult, maar merk nog niet echt verschil. Heb de laatste dagen ook m'n ontlasting bijgehouden, maar het blijft altijd vrij dun/papperig.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #10

  je moet in 3 dagen ook geen wonderen verwachten. Wat had je gegeten 2 dagen voordat je de foto maakte?

  Reageer
  #11

  Nee dat snap ik, dan kijk ik het nog wel wat langer aan. Neem nu gewoon dagelijks na het opstaan gelijk een flesje Yakult.

  • Een curry met zoete aardappel en spinazie / maanbrood als avondeten
  • Linzensoep met 3 snee brood als lunch
  • Alpro als ontbijt
  • Sinaasappel en een banaan
  • Schaaltje chips in de avond
  • Verder overdag voornamelijk thee/water gedronken, en in de avond een glas frisdrank

   

  Reageer
  #12

  curry met zoete aardappel en spinazie
  Linzensoep
  Alpro
  Dan zou ik ook die ontlasting hebben gehad en winderigheid.... De kleur van de curry, de zoete aardappelen de linzen zitten erin.
  Je darmen zijn al wat gevoelig, dan is het niet raar dat je aan de diarree komt als dit soort dingen eet. Zelf zonder darmklachten
  Ik raad je aan om toch ook maar eens goed naar je voedingspatroon te kijken

  Reageer
  #13

  Ik eet over het algemeen best wel gevarieerd en volgens de schijf van vijf. Zoals ik zei, ik heb hier al jaren last van. Ook als ik gewoon lunch met een paar boterhammen, en in de avond boerenkool met worst of hutspot eet bij wijze van spreke. Heb echt al heel wat dingen geprobeerd wat betreft voedingspatroon.

  Reageer
  #14

  boerenkool met worst of hutspot ( ik snap dat je dit als voorbeeld geeft)
  Het gaat er niet zozeer om dat je ongezond zou eten, maar je eet wel dingen die drijven. Zoals boerenkool en hutspot bijvoorbeeld. Omdat je darmen gevoelig zijn krijg je dan dus sneller zachte ontlasting of diarree. Het is dan dus niet zo vreemd. Afhankelijk van wat je dus eet zul je dus vaker zachtere ontlasting of diarree hebben. En dat hoeft dan niet meteen een probleem te zijn, maar een gevolg van wat je eet en drinkt. Je darmen zijn wel gevoelig en prikkelbaar. PDS zou dus een oorzaak kunnen zijn, maar soms hoort het ook gewoon bij .
  Ik weet niet of je het wilt doen, maar ik zou je willen vragen om een week lang in een dagboekje alles op te schrijven wat je eet en drinkt

  Reageer
  #15

  wel gewoon doorgaan met de yakult

  Reageer
Reageer op: Vaak last van diarree/dunne ontlasting
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief