MDL arts wil niet verder onderzoeken: wat nu?

 • #1

  Sinds een half jaar last van
  - maagbranden/zuur dag en nacht
  - maagpijn (opgezet, gevoelig)
  - diarree

  Geen helicobacter, endoscopie helemaal schoon, 24 uurs meting niets bijzonders.

  Pantoprazol werkt deels, in elk geval tegen maagzuur. Ik heb het ook steeds heel warm en dan heel koud. Mdl-arts zegt omdat tests niets uitwijzen dat ik een gevoelige maag heb en maar pantoprazol moet blijven slikken. Ik ben bang voor een gastrinoom oid heb, maar volgens hem zou ik dan maagzweren hebben. Ik heb dit opgezocht en dat is niet altijd het geval. Ik heb hem bijna gesmeekt voor verder onderzoek, maar hij weigert omdat hij geen aanleiding ziet. Wat moet ik nu? Bij een second opinion kijken ze alleen naar de onderzoeken die er liggen, dus dat heeft weinig zin. Ze zien me volgens mij als enorme hypochonder. Iemand advies?

  Reageer
  #2

  Bij een second opinion wordt er doorgaans nieuw onderzoek gedaan. dat is toch de bedoeling van een second opinion.
  Ik vraag me alleen af hoe je op een gastrinoom komt. Dat zou bij een gastroscopie dan toch wel gezien moeten worden.

  Heb je veel stress of spanningen?

  Reageer
  #3

  Bedankt voor de reactie. Alles wat ik vind over second opinions is dat ze juist geen nieuw onderzoek doen, maar de bestaande resultaten opnieuw bekijken. En een gastrinoom zit doorgaans niet in je maag maar in je pancreas of dunne darm. Maagzweren zijn een teken, maar als je daarvoor al maanden pantoprazol slikt, kan het natuurlijk zijn dat die al zijn genezen. Ik heb inmiddels wel stress en spanning, maar daarvoor niet.

  Reageer
  #4

  Een gastrinoom kan ook in de 12-vingerige darm zitten. En bij een echo en endoscopie wordt doorgaans ook naar de darm gekeken.
  De meest voorkomende klachten zijn zweren in de slokdarm, maag en darm. Die zijn niet gezien. En als ze waren geweest, dat laten ze littekens achter die dan ook gezien zouden zijn. Ook met bloedonderzoek zou gekeken kunnen worden of er sprake is van een gastrinoom.
  Hoe oud ben je?

  Reageer
  #5

  Dat klopt dat er geen zweren waren. Heb gelezen dat die er niet altijd zijn. Ik wilde dus heel graag dat bloedonderzoek (naar gastrine) om alles uit te sluite, maar daar wil de arts niet aan meewerken. Ik ben 39.

  Reageer
  #6

  Ga voor een second opinion...

  Reageer
Reageer op: MDL arts wil niet verder onderzoeken: wat nu?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief